SNP POVODOM NAPADA U OBRENOVCU: Podići zid i zaštititi našu decu od agresivnih migranata
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Traže hapšenje počinilaca

SNP POVODOM NAPADA U OBRENOVCU: Podići zid i zaštititi našu decu od agresivnih migranata

Politika -

BEOGRAD - Srpska narodna partija najoštrije osuđuje pokušaj otmice bebe od strane migranata u Obrenovcu i zahteva od nadležnih organa da počinioci ovog dela budu što pre uhapšeni i najstrože kažnjeni.

SNP je još ranije upozoravala na agresivno ponašanje migranata u Srbiji koji sve češće vrše najteža krivična dela kao što su pokušaji silovanja, pokušaji ubistava, tuče, teške krađe, pa i teška ubistva.

Podsećamo da je nedavno jedan migrant izvršio hladnokrvno ubistvo usred bela dana u centru Beograda. Da li posle ovog ubistva koje je videlo stotine prolaznika, pa i dece koja tim putem idu u školu, treba da dozvolimo da migranti počnu da kidnapuju naše najmlađe?

Žene, deca i mladi u Srbiji osećaju ogroman strah kada prolaze pored migrantskih centara i mesta na kojima se ilegalno okupljaju migranti, znajući da mogu da budu mete novih napada agresivnih migranata.

Zato zahtevamo od Vlade Republike Srbije da hitno naloži izgradnju zida na granici sa Makedonijom kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv nelegalnih migranata u Srbiju. Takođe zahtevamo da svi nelegalni migranti koji se trenutno nalaze na teritoriji Srbije, hitno budu deportovani, kao što bi bilo deportovano bilo koje drugo lice koje se nalazi na našoj teritoriji bez pasoša i validnih identifikacionih dokumenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja