REJTING: Toma Nikolić triput jači od Vuka i Šešelja
Foto: Marina Lopičić

Istraživanje „Faktor plusa“

REJTING: Toma Nikolić triput jači od Vuka i Šešelja

Politika -

Nikolić bi ipak morao u drugi krug, ali ako bi umesto njega SNS kandidovao Vučića, sadašnji premijer bi već u prvom krugu pobedio

Ukoliko premijer Aleksandar Vučić bude kandidat SNS za predsednika Srbije, on bi u prvom krugu osvojio čak 55,2 odsto glasova! S druge strane, ako SNS bude predvodio sadašnji predsednik Tomislav Nikolić, on bi osvojio 36,2 odsto, što je skoro tri puta više i od Vuka Jeremića i Vojislava Šešelja.Istraživanje koje je sprovela agencija „Faktor plus“ pokazuje da bi Vučić daleko iza sebe ostavio Jeremića i Šešelja, koji bi u tom nadmetanju imali po 12,1 odsto glasova. Trećeplasirani bi bio Saša Janković sa 8,1 odsto, dok bi ostali kandidati imali znatno manje.

U slučaju da se Nikolić kandiduje, on bi osvojio 36,2 odsto glasova, dok bi Jeremić imao 13, Šešelj 12,5, a u toj trci učestvovao bi i lider SPS Ivica Dačić, koji bi imao 10,8 odsto podrške. Peti bi bio Saša Janković sa podrškom od 8,9 odsto.

Ukoliko bi predsednički izbori bili održani u nedelju, 50 odsto građana Srbije izašlo bi na birališta. Kada je reč o rejtingu stranaka, SNS ima najveću podršku - 51,2 odsto. Drugi je SPS sa 10,5 odsto, treći je SRS sa 8,7 procenata, a četvrti Dosta je bilo - sedam odsto. Nakon izbora Šutanovca za predsednika DS, demokrate sada imaju 6,8 odsto podrške. Dveri imaju 3,8, a PUPS 3,2 odsto.

Najjači startVUK JEREMIĆ NAJAKTIVNIJINa pitanje „Koji (potencijalni) kandidat za predsednika ima najviše predizbornih aktivnosti u medijima poslednjih meseci?“, 30 odsto ispitanika reklo je Vuk Jeremić. Drugi je Saša Janković (19), a treći Vojislav Šešelj (17).

Sanja Ðurić

BONUS VIDEO:

Izbori sve bliži, spisak sve duži! Ko sve želi da bude PREDSEDNIK SRBIJE (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track