Najnovije vesti

ČANAK O KANDIDATU ZA PREDSEDNIKA: Janković odbio, a sa Jeremićem se može razgovarati
Foto: Marina Lopičić

LSV još ne zna koga da podrži

ČANAK O KANDIDATU ZA PREDSEDNIKA: Janković odbio, a sa Jeremićem se može razgovarati

Politika

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da još nije doneta odluka kog kandidata će LSV podržati na izborima za predsednika Srbije i da to može odlučiti samo Glavni odbor.

Čanak je rekao da se na sednici Predsedništva stranke govorilo o predsedničkom kandidatu i da je dogovoreno da se obave razgovori sa Sašom Jankovićem.

Čanak je, međutim, naveo i da će "iako nema takvih ambicija", ipak prihvatiti da bude kandidat ukoliko Glavni odbor (GO) LSV donese takvu odluku, zbog stanja u zemlji i regionu.

"Mi ćemo pokušati da razgovaramo sa ljudima koji su orijentisani na građansku opciju i desni i levi centar. Sigurno je da nećemo razgovarati sa desničarima s kojima nemamo dodirnih tačaka i naravno sa eventualnim kandidatom vladajuće garniture. Ukoliko GO donese odluku da ja budem kandidat prihvatiću", rekao je Čanak.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On je kazao da se posle sastanka Predsedništva, sa Jankovićem dogovorio da se vide proteklog ponedeljka, ali da je dan pre sastanka dobio SMS poruku Jankovića, da on ne misli da treba da se sastanu.

"Dobio sam SMS poruku da on ne misli da treba da se srećemo i da je on shvatio ukoliko ću se ja kandidovati da ne treba da razgovaramo", kazao je Čanak.

Lider LSV je rekao da od Jankovića sada zavisi da li će biti sastanka i dodao da ga čudi stav Jankovića da je problem da se sretne sa bilo kim ko hoće da ga podrži.  On je kazao i da je bio zaprepašćen odlukom Marinike Tepić da istupi iz LSV kada konačna odluka o predsedničkom kandidatu nije doneta.

(KURIR TV) UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5: Ima li pilota u avionu?

Govoreći o Vuku Jeremiću kao predsedničkom kandidatu, on je rekao da misli da su razlike između njih prevelike.

Za Jeremića je rekao da je "jedan od najprofesionalnijih kandidata, s velikim diplomatskim iskustvom, sposobnošću javnog nastupa" i da može da "bude okosnica stvaranja neke nove grupacije desnog centra u Srbiji".

Po njemu, međutim, problem s Jeremićem je to što nastavlja tradiciju preuzimanja postojećih poslanika i pravljena poslaničkog kluba od, na izgled nezavisnih poslanika a to "naknadno krojenje izborne volje građana nije dobro".

On je i Jeremiću i Jankoviću zamerio što nisu reagovali na gostovanje haškog osuđenika na tribini Srpske napredne stranke u Beškoj i što su reagovali samo zbog napada na pripadnike Inicijative mladih za ljudska prava.

"Daleko je važnije što niko nije odreagovao što Veselin Šljivančanin promoviše svoje viđenje stvarnosti na tribini u Beški - koja je među mestima, poput Platičeva i Hrtkovaca, odakle su 90-ih godina masovno proterivani Hrvati zbog politike koju promoviše Šljivančanin. Kako to da se reaguje na nasilje, a ne na politiku koju on promoviše", rekao je Čanak.

(Beta/N1)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...