Najnovije vesti

RADOJEVIĆ: Tenzije u Kosovskoj Mitrovici ne doprinose stabilnosti
Foto: Čitalac Kurira

Napeto

RADOJEVIĆ: Tenzije u Kosovskoj Mitrovici ne doprinose stabilnosti

Politika

KOSOVSKA MITROVICA - Milan Radojević Zamenik ministra unutrašnjih poslova Vlade u Prištini, izjavio je da tenzije koje izazivaju najave o rušenju zida u severnom delu Mitrovice ne doprinose stabilnosti na severu Kosova ali da postoji volja da se pronađe kompromisno rešenje.

“Tenzije koje su stvorene u vezi sa zidom u ulici Kralja Petra I u Severnoj Mitrovici sigurno da ne doprinose stabilnojsituaciji na severu Kosova i sigurno da mogu destabilizovati situaciju na severu Kosova”, upozorio je Radojević.

Iz tog razloga mi koji smo u instituicijama radimo na rešavanju tog problema, rekao je Radojević istakavši da je gradonačelnik Goran Rakić prethodnih dana imao više sastanaka na tu temu.

NAPETO U KOSOVSKOJ MITROVICI: Pojačane policijske patrole, italijanski karabinijeri u pripravnosti

I mi u MUP uvek smo voljni na razgovor, da se nađe bilo kakvo kompromisno rešenje koje bi zadovoljilo sve strane a koje će biti u interesu građana, istakao je Radojević.

U blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice izgrađen je potporni zid, zbog nivelisanja ulice išetališta, za koji Albanci tvrde da je barikada.

(TV Most)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...