VUK JEREMIĆ NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA KURIR: Niko ne sme da ugrožava slobodu javne reči!
Foto: Nebojša Mandić

VUK JEREMIĆ NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA KURIR: Niko ne sme da ugrožava slobodu javne reči!

Politika -

I Vuk Jeremić se oglasio povodom napada na naš list

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i kandidat za predsedničke izbore Vuk Jeremić oštro je osudio napad na naš list od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija i njemu bliskih medija, zbog pisanja Kurira o patnjama srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

Jeremić ističe da je obaveza naših medija da izveštavaju o onome što se dešava na KiM i da je za svaku osudu bilo kakav pritisak na medije.

- Obaveza medija u Srbiji je da izveštavaju o stanju naroda na Kosovu i Metohiji i na njihov rad niko ne bi smeo da utiče. Za svaku je osudu bilo koji pristisak na slobodu javne reči i pravo na objektivno izveštavanje. Današnji napad na Kurir, ni na koji način ne doprinosi smirivanju tenzija i izgradnji razvijenog demokratkaog društva, što podrazumeva i pravo na slobodno javno informisanje - rekao je Vuk Jeremić za Kurir.

Redakcija Kurira će i dalje nastaviti da izveštava o teroru koji se svakodnevno sprovodi nad kosovskim Srbima.

Istina koju je Kurir obelodanio svetu očigledno je trn u oku Hašimu Tačiju, koji je pokrenuo svoje medije s ciljem da zataškaju i ućutkaju glas našeg naroda na Kosmetu.

Glavna urednica Tačijevog Zerija bezočno je napala srpski Kurir zato što pišemo kako naš narod živi na Kosovu i Metohiji, jer se plaše da zaspu, jer samo varnica fali da sve kuliminira...

Podsetimo, juče smo pisali o jedinoj srpskoj porodici, Ocu Nenadu koji sa suprugom i četvoricom sinova živi u južnoj Mitrovici u albanskom okruženju. Naime, Tačijeva urednica uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici na Kosovu i Metohiji, kancelariji EU u Prištini, u kome osuđuje pisanje Kurira i ostalih srpskih medija povodom stanja na Kosovu i od njih traži reakciju.

N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track