SANDA PODRŽAVA JEREMIĆA ZA PREDSEDNIKA: Vuk jedini ima šanse da porazi kandidata vlasti!
Foto: Dragana Udovičić I Profimedia

Uoči izbora za šefa države

SANDA PODRŽAVA JEREMIĆA ZA PREDSEDNIKA: Vuk jedini ima šanse da porazi kandidata vlasti!

Politika -

Poslanica Sanda Rašković-Ivić izjavila je danas da se odlučila da podrži Vuka Jeremića jer misli da on ima šanse da uđe u drugi krug predsedničkih izbora i porazi kandidata vlade.

"Mislim da Jeremić može da pokupi građane i s levice i s desnice, ima evrorealizam, mogu da ga prihvate i evroskeptici, ima dobar stav prema NATO, njegovi stavovi oko Rusije, ekonomije, su prihvatljivi. Ima šanse da uđe u drugi krug i porazi vladinog kandidata", rekla je predsednica novog poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija".

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Ona je najavila da će, ako Vuk Jeremić ne uđe u drugi krug predsedničkih izbora, podržati kandidata opozicije i dodala da bi opozicioni kandidati trebalo da se obavežu da će pozvati svoje glasače da podrže onog kandidata opozicije koji bude u drugom krugu predsedničkih izbora. Rašković-Ivić je ponovila da novoformirani poslanički klub nije klub Vuka Jeremića.

OKUPILI SE SAMOSTALNI POSLANICI Vukadinović: Ovo je opozicioni, a ne klub Vuka Jeremića

"Nije klub Vuka Jeremića, jer u trenutku kada sam se ja zalagala za zajedničkog kandidata opozicije, Jeremić je bio u punom zamahu da osvoji mesto generalnog sekretara UN ili da ostane da nešto radi u UN", dodala je.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Prema njenim rečima, to što ona podržava Jeremića, pa čak i da ga u tom poslaničkom klubu svi podržavaju, ne značli da se radi o njegovom klubu: "Samo ga podržavamo, kao što ni klub poslanika DS nije klub Saše Jankovića".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Rašković Ivić smatra da opozicija mora da se drži "azbuke demokratije" i da kandidati opozicije ne treba da blate jedni druge.

DUEL: Vuk Jeremić je jači od Jankovića!

"Iako ne znamo ko će biti kandidat vlasti, huškaju se kandidati opozicije jedni na druge, mi ne treba to da radimo. Svi opozicioni kandidati treba da učestvuju u borbi za fer i poštene izbore. Putina da kandidujemo za predsednika u uslovima medijske blokade i podmetačine, mislim da bi teško postigao rezultat", rekla je ona.

(Beta/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track