TAČI OPET NAPADA KURIR JER IZNOSI ISTINU O TERORU NAD SRBIMA: Nastavljena hajka na naš list!

Zeri i Telegrafi ne prestaju sa lažima

TAČI OPET NAPADA KURIR JER IZNOSI ISTINU O TERORU NAD SRBIMA: Nastavljena hajka na naš list!

Politika -

Hašim Tači, preko svojih medija Zeri i Telegrafi, pokrenuo je novu hajku na Kurir zbog našeg odlučnog stava da ne posustanemo sa iznošenjem istine o svakodnevnom teroru, ugnjetavnaju i maltretiranju koje se sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Prištinski Zeri, koji je pod direktnom kontrolom tamošnjeg režima, ne odustaje od pokušaja da nas ućutka. Listu Zeri se u akciji protiv Kurira pridružio i albanski Telegrafi.

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je da preko svojih glasila Zeri i Telegrafi brutalno provocira dnevni list Kurir i pokušava da spreči naše izveštavanje o patnjama srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji tamo živi bukvalno opasan žicom!Poslednje uvrede i teške optužbe na račun našeg lista stigle su ponovo od dnevnika Zeri, koji je pod direktnom kontrolom Hašima Tačija, a toj propagandi se juče pridružio još jedan režimski medij, albanski portal Telegrafi.com.

Plaše se istine pa iznose laži preko Zerija i Telegrafija

Njima je zasmetalo to što je Kurir preneo izjave i tekst iz jednog od najpoznatijih američkih magazina Forin polisi o tome da predsednik SAD Donald Tramp menja svoju spoljnu politiku prema SAD, te da ne gleda blagonaklono na to što Tači hoće svoju vojsku. Pitanje za kolege iz Prištine je zbog čega se, ukoliko im je taj tekst trn u oku, nisu obratili uglednom američkom magazinu ili njega napali, već su se obrušili na Kurir. Takođe, pitanje za kolege iz Zerija je i zbog čega im je toliki problem to što Kurir istinito i objektivno izveštava o teškom životu Srba, naročito u enklavama i na jugu Kosova i Metohije, i zbog čega oni nikada nisu realno izveštavali o tome sa kojim se sve mukama i strahovima suočava naš narod na KiM.Glavni i odgovorni urednik Kurira Nemanja Pajić podseća da smo prozreli nameru Tačijevog režima da će preko svojih medija nastaviti napade na naš list.Neće nas ućutkati- Očekujemo da će kampanja Hašima Tačija tek kulminirati narednih dana. Bez obzira na to, Kurir će nastaviti da izveštava istinito i realno, kao i do sada, o stanju na KiM. Kurir nikog ne vređa, niti pravi bilo kakve verske ili nacionalne razlike, već mu je namera da istinitim izveštavanjem o situaciji na KiM skrene pažnju i domaće i svetske javnosti sa kakvim se sve terorom naš narod u južnoj pokrajini suočava - naglasio je Pajić.Podsetimo, povod za verbalnu agresiju lista Zeri, kojoj se pridružio Telegrafi, bilo je izveštavanje Kurira o jedinoj srpskoj porodici koja živi u južnoj Mitrovici u albanskom okruženju - porodici Stojanović, kao i o životu Srba širom KiM, koji se plaše da zaspe pošto samo varnica fali da sve kulminira.

ODBRUSIO IM Premijer Vučić o rušenju zida i nastavku pregovora ALBANCIMA NIŠTA NE VERUJEMPremijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da ne veruje Albancima na KiM, ali ni onima koji ih štite. On je naglasio da je smisao priče u vezi sa formiranjem ZSO i mosta u Kosovskoj Mitrovici da se iz briselskog dijaloga izbaci Beograd.- Ne verujem im ništa. Oni hoće da naprave ZSO, a da od toga naprave nevladinu organizaciju koja će da pušta gramofonske ploče. To je smisao cele njihove priče. Zato su oni sve ovo radili da bi izbacili Beograd i da bi mogli da kažu da mogu to da urade bez Beograda i da mogu da nađu nekog drugog - poručio je Vučić.Kako je objasnio, smisao priče je u tome da „izvrgnu ruglu sve ono što je potpisano pre četiri godine“.Povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabakera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever KiM, Vučić je rekao da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima svoj ustav, koji jasno govori o integritetu.

Srbi žive ko u logoruKOLEGE, ZAR VAM JE OVO FOTO-MONTAŽA?!Urednica Zerija Arbana Ksara žalila se u otvorenom pismu međunarodnoj zajednici na izveštavanje Kurira i još nekih srpskih medija o teroru koji proživljavaju preostali Srbi u južnom delu KiM. Što je još šokantnije, Tačijeva urednica je ustvrdila da su fotografije na kojima se vidi da Srbi žive ko u logoru, opasani bodljikavom žicom, foto-montaža! Kurir će još jednom objaviti originalne fotografije iz južnog dela Kosovske Mitrovice kako bismo skrenuli pažnju i svetske javnosti u kakvim zaista uslovima žive Srbi na KiM. Zar vam je ovo foto-montaža?!

Istina koju smo otkrili je trn u oku Hašimu Tačiju
Istina koju smo otkrili je trn u oku Hašimu Tačiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track