NIKOLIĆ PORUČIO ŠEFU UNMIKA: Nikada nećemo priznati Kosovo
Foto: Tanjug/rade Prelić

Jasna poruka

NIKOLIĆ PORUČIO ŠEFU UNMIKA: Nikada nećemo priznati Kosovo

Politika -

BEOGRAD - Svima treba da bude jasno da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa šefom Unmika Zahirom Taninom.

Predsednik Nikolić je Taninu zahvalio što ta organizacija ispunjava svoj mandat na objektivan i nepristrasan način.

Nikolić je izneo stav o važnosti uloge koju UNMIK ima na Kosovu i Metohiji, uz očekivanje da će obim i broj pripadnika te organizacije ostati nepromenjen.

UŽIVO HARADINAJ SE OBRATIO SUDU: Protivim se izručenju Srbiji

ĐURIĆ: ZSO mora biti formirana BEZUSLOVNO

Veoma je važno da Kosovo i Metohija ostane u vrhu prioriteta Ujedinjenih nacija, zato što i dalje ulažemo velike napore da zadržimo stabilnost i da ne dozvolimo da određene situacije prerastu u krizu, podvukao je NIkolić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nikolić je izrazio zadovoljstvo što se redovno podnose izveštaji Savetu bezbednosti i rekao da to doprinosi uvidu međunarodne zajednice u dešavanja na Kosovu i Metohiji.Mi pregovaramo sa Prištinom, iako je Evropska unija potpuno na njihovoj strani, ali svima treba da bude jasno da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, rekao je Nikolić.

Očekujemo da Priština pokaže spremnost da poštuje zakone i da primeni dogovoreno, a pre svega Zajednicu srpskih opština, poručio je Nikolić.

Tanin je rekao da se ta organizacija trudi da svi izveštaji budu izbalansirani i objektivni.

Mi smo puno radili na terenu pružajući podršku institucijama, naglasio je Tanin i dodao da će izveštaj biti od velike koristi čitavoj međunarodnoj zajednici. On je izneo očekivanje da će aktivnosti UNMIKA ostati neizmenjene, kao i mandat te organizacije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ukratko: Oslobodite Olivera Ivanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track