PLJUVAČINA Šešelj: Čedo, Čanak je svinja, ušao si u njegov obor!
Foto: Filip Plavčić

Vojislav Šešelj odbrusio Čedomiru Jovanoviću

PLJUVAČINA Šešelj: Čedo, Čanak je svinja, ušao si u njegov obor!

Politika -

Lider LDP rekao da je Skupština oduvek bila svinjac, što je razljutilo njegove kolege poslanike

Za lidera LDP Čedomira Jovanovića Skupština Srbije je svinjac. On je na Tviteru napisao da je ova institucija to oduvek bila, ali da ne mora biti zauvek. S druge strane, Jovanovićev privremeni prelazak u poslanički klub LSV Nenada Čanka lider SRS Vojislav Šešelj ocenio je kao ulazak u pravi svinjac.Kako LSV ne bi ostao bez prostorija i drugih uslova za rad u Skupštini jer ih je napustila Marinika Tepić, Jovanović je odlučio da se drugarski priključi Čankovom poslaničkom klubu i tim povodom je tvitnuo:- Ako je Skupština oduvek bila svinjac, ne mora to da bude zauvek. Zato sam pomogao Čanku. Zato sam u politici. Zato postoji LDP.

Jovanovićevo ortačenje s Čankom Šešelj je video kao iskorak u svinjac.- Jovanović, pod dejstvom droge, Narodnu skupštinu posmatra kao novu poslaničku grupu u koju je ušao. Zapravo, ulazeći u Čankovu poslaničku grupu, on se oseća kao da je ušao u obor sa svinjom, verovatno imajući u vidu Čankove fizičke osobine i izgled, ali nismo svi takvi u Skupštini. Oni su izuzetak, oni su tu ubedljiva manjina. Oni su u Skupštini niko i ništa - rekao je Šešelj.I lider Dveri Boško Obradović smatra da je LDP lažna opozicija koja je svinjac.- Svinjac je kad se lažno predstavljate kao opozicija, a služite interesima Vlade. Politika SNS je ista s politikom LDP prema EU, KiM i NATO i to se može nazvati pravim političkim svinjcem. Lažna opozicija, poput LDP, namerno želi da Skupštinu učini svinjcem kako bi građanima ogadili gledanje direktnih prenosa - kaže Obradović.Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević ne misli za sebe da je svinja.- Čeda je pomogao Čanku kako bi zauzvrat dobio mesto predsednika Odbora za evropske integracije, na čijem je čelu bila Marinika Tepić, a da bi LSV zadržao to mesto, njihov poslanički klub mora opstati. To je sve legitimno, ali kada je reč o svinjcu, svako po sebi vidi okolinu u kojoj se kreće i svako prema sebi prepoznaje okolinu u kojoj je. Ja svinja nisam - rekao je Rističević.

Jovanović za jednog kandidataMOLIM SAŠU I VUKA DA SE DOGOVOREČedomir Jovanović zamolio je Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da se dogovore o jednom zajedničkom kandidatu.- Nemam pravo da tražim, ali molim Jankovića i Jeremića da se dogovore da građanska opozicija na predsedničke izbore izađe s jednim kandidatom. Ako vladajuća koalicija insistira na jednom kandidatu, onda to moramo i mi - rekao je on.

Sanja Ðurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hoće da vode državu, a ne mogu ni svoje stranke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track