O MIGRANTSKOJ KRIZI I PUTU ZAPADNOG BALKANA KA EU: Austrijski šef diplomatije Kurc danas u Beogradu
Foto: AP 11 Maj 2015

Niz sastanaka sa srpskim zvaničnicima

O MIGRANTSKOJ KRIZI I PUTU ZAPADNOG BALKANA KA EU: Austrijski šef diplomatije Kurc danas u Beogradu

Politika -

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc boraviće danas u Beogradu u dvostrukoj ulozi - kao ministar i predsedavajući OEBS, a sa zvaničnicima će razgovarati o problemu migracija i približavanju zapadnog Balkana EU.

Kurc će se u Beogradu između ostalog sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Austrijski šef diplomatije je uoči posete podsetio da Austrija spada u zemlje koje najsnažnije podržavaju otvaranje daljih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije sa EU, što je poznato i aktuelnom malteškom predsedavanju EU.

(FOTO) VUČIĆ I KURC U BEČU: Hvala Srbiji zbog smanjenja talasa migranata

On je rekao i da je potrebno konstruktivno nastaviti dijalog Beograda i Prištine jer to može pomoći da se skeptične zemlje EU uvere da treba preduzeti dalje korake na evropskom putu Srbije.

KURC ČESTITAO VUČIĆU: Vi ste sidro stabilnosti na Balkanu!

"Da bi se sporazumi postignuti u dijalogu primenili u potpunosti, neophodni su, ne samo revitalizacija i ponovno otvaranje mosta u Mitrovici, već i uspostavljanje ZSO", naglasio je austrijski diplomata.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kurc će tokom posete Beogradu prisustvovati operativnom sastanku tužilaca i policajaca iz Bugarske, Hrvatske i predstavnika Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track