NEZADOVOLJNI ZAOKRETOM U STRANAČKOJ POLITICI: Gradski odbor Nove Srbije u Novom Pazaru prešao u SNS
Foto: Zorana Jeftić

Ne prihvataju poteze centrale

NEZADOVOLJNI ZAOKRETOM U STRANAČKOJ POLITICI: Gradski odbor Nove Srbije u Novom Pazaru prešao u SNS

Politika -

NOVI PAZAR - Kompletan Gradski odbor Nove Srbije (GO NS) u Novom Pazaru prešao je danas u lokalni odbor Srpske napredne stranke (SNS) jer su, kako kažu, nezadovoljni zaokretom u politici i potezima centrale stranke i lidera Velimira Ilića.

Bivši šef GO NS u Novom Pazaru Gradimir Nedeljković rekao je radiju Sto plus da je "pristupanje naprednjacima sasvim logičan sled novonastalih okolnosti na političkoj sceni".

"Ne radi se ovde ni o kakvim ličnim interesima, nego jednostavno nismo prihvatili novu politiku centrale stranke. Novoj Srbiji je nekada interes društva bio u prvom planu, a to se sada promenilo i najvažniji su postali lični interesi pojedinaca iz vrha stranke", kazao je Nedeljković.

On je dodao da su lokalni odbori Nove Srbije i Srpske napredne stranke u Novom Pazaru uvek dobro funkcionisali i da se nada da će, kao i do sada, nastaviti da rade za dobrobit gradjana Novog Pazara.

Nova Srbija i Srpska napredna stranka deo su odborničke grupe "Aleksandar Vučić – Srbija Pobedjuje" u Skupštini Novog Pazara, koju osim njih čine i Socijalistička partija Srbije, Pokret socijalista, PUPS i Jedinstvena Srbija.

Ta odbornička grupa ima pet članova lokalnog parlamenta od kojih je jedan (Slobodan Nedeljković) bio član Nove Srbije.

Centrala Nove Srbije ranije je saopštila da tu stranku napuštaju i u naprednjake prelaze "pojedini funkcioneri koji su ucenjeni ili kupljeni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track