ISKRENO: Li Kećang čestitato Vučiću Dan državnosti
Foto: Dado Djilas

Odličan trend razvoja međusobnih odnosa

ISKRENO: Li Kećang čestitato Vučiću Dan državnosti

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku premijera Državnog saveta Narodne Republike Kine Li Kećanga povodom Dana državnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime Vlade Narodne Republike Kine, kao i u svoje lično ime, Vama i Vladi Republike Srbije uputim iskrene čestitke i lepe želje. Želim Vašoj zemlji prosperitet i razvoj, a narodu sreću u životu," navodi se u čestitki.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

"Trenutno, odnosi između Kine i Srbije su u odličnom trendu razvoja, a saradnja u svim oblastima se stalno produbljuje. Tokom susreta lidera Kine i CIEZ-a u Rigi, iscrpno smo razmenili mišljenja o daljem unapređenju saradnje između Kine i Srbije i postigli širok konsenzusom", dodao je kineski premijer.

Kineska Vlada, kako se ističe, pridaje veliku važnost kinesko-srpskim odnosima i želi da zajedno sa srpskom stranom ulaže napore u unapređenje konkretne bilateralne saradnje i u neprekidno obogaćivanje sadržaja Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije, donoseći dobrobiti naroda dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track