VUČIĆ: Niko od tajkuna više ne upravlja Srbijom
Foto: RTS Printscreen

VUČIĆ: Niko od tajkuna više ne upravlja Srbijom

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksndar Vučić izjavio je večeras da se vode ozbiljni postupci protiv nekadašnjih političara i tajkuna, da su oni u različitoj fazi, ali da je najvažnije da niko od tajkuna više ne upravlja Srbijom.

Vučić je, gostujući na RTS-u, na pitanje ko je od tajkuna u zatvoru, naveo da je to Đurašković, dok je protiv Miroslava Miškovića doneta prvostepena presuda.

"Svi su u ozbiljnim problemima, ali ono što je mnogo važnije jeste da niko od njih više ne upravlja Srbijom", rekao je Vučić.

On je dodao da od 24 sporne privatizacije u šest predmeta tužilaštvo nije moglo da napravi slučaj, dok se u ostalima vode postupci, a da su negde donete i prvostepene presude.

Govoreći o korupciji, premijer je rekao da nikada do kraja nije zadovoljan, kao i to da nije zadovoljan neefikasnošću u tužilaštvu i pravosuđu.

"Naša je neefikasnost u pravosuđu i tužilaštvu, ali vladi su tu vezane ruke", rekao je Vučić.

Na pitanje o Bogoljubu Kariću, Vučić je rekao da sa Karićem nije išao na veselje, već da otvara šoping mol u prisustvu premijera Belorusije, i upitao zašto taj slučaj nije rešen 2010, već se to njemu sada prebacuje.

"Karić je prijatelj beloruskog premijera i predsednika. Da kažem da neću da dođem, iako su taj šoping mol radili srpski radnici, a on je čist pred našim tužiocem i sudom....? Šta ste time hteli da mi zamerite, to što se nisam umešao i preuzeo svu vlast kao diktator, što mi uvek govorite, ili da linčujem Karića lično pred beloruskim premijerom", upitao je Vučić.

On je dodao da bi ga nazvali političkim tiraninom da su kojim slučajem osuđeni Mlađan Dinkić, Nenad Čanak ili Dragan Šutanovac.

"Vode se ozbiljni postupci protiv Bubala, Dulića, Novakovića, Slobodana Milosavljevića i drugih političara", rekao je Vučić.

Bonus video

VANREDNE VESTI KURIR TV: Vučić kandidat za predsednika Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track