Zukorlić: Izborom Nikolića politika prema Bošnjacima jasnija

Zukorlić: Izborom Nikolića politika prema Bošnjacima jasnija

Politika -
Ako biram između "licemernog demokrate" i "iskrenog četnika", više volim da imam ovog drugog za kojeg znam šta mi misli, rekao glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji

BEOGRAD - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić smatra da će izborom Tomislava Nikolića za predsednika srpska politika prema Bošnjacima biti "potpuno demaskirana i jasna".

"Ako biram između "licemernog demokrate" i "iskrenog četnika", više volim da imam ovog drugog za kojeg znam šta mi misli", rekao je Zukorlić za Fenu.

On je objasnio da je do sada na sceni bila "maskirana antibošnjačka politika simbolizirana u Borisu Tadiću" koji je, kako dodaje, bio "evropski ljubimac i koji je protiv Bošnjaka i iz BiH i Sandžaka mogao da radi šta hoće".

Prema rečima Zukorlića, Tadić je jedno pričao u Beogradu, drugo u Banjaluci, treće u Briselu, četvrto u Ankari.Sada ćemo, dodaje on, imati jasnu politiku, a onda ćemo morati da se prema toj politici odredimo, jer će Nikolić "voditi politiku koja će biti jasna i transparentna".

"Ja sam se borio za obaranje Borisa Tadića, nisam se borio za dovođenje Tomislava Nikolića, to je ogromna razlika, ali smatram da je ovo bolje rešenje i za Sandžak i za BiH jer ćete imati potpuno jasnu situaciju i znaćete šta vam predsednik Srbije misli", zaključio je Zukorlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track