DEJAN VUK STANKOVIĆ: Nikolić mora da poštuje volju stranke
Foto: Beta

Kandidaturom pomaže protivnicima

DEJAN VUK STANKOVIĆ: Nikolić mora da poštuje volju stranke

Politika -

BEOGRAD - Politički analitičar Dejan Vuk Stanković izjavio je večeras da, ako je volja stranke da jedan čovek bude njen kandidat nepotrebno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić izleće sa kandidaturom i time čini medveđu uslugu sopstvenoj partiji i time pomaže indirektno, ali nedvosmisleno sopstvenim poltičkim protivnicima.

"Ovome što se dogodilo juče raduju se oni koji su nedeljama i mesecima u kampanji protiv SNS, a čovek koji je osnivač SNS im za tako nešto daje povoda i pravo da u tome nastave", rekao je Vuk Stanković gostujući na TV Pink i dodao da je Nikolić "izabrao svoj put".

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Ukoliko prati neku liniju svog doslednog i odgovornog angažovanja kao politička ličnost on mora da poštuje volju stranke, ako je volja da neko drugi bude kandidat onda je nepotrebno izletati sa kandidaturom i činiti medveđu uslugu sopstvenoj partiji i na neki način pomagati indirektno, ali nedvosmisleno sopstvenim poltičkim protivnicima", rekao je Stanković koji je podsetio da je Nikolić izabran na funkciju predsednika Republike kao kandidat SNS.

Kako je rekao i način na koji je ta kandidatura obnarodovana je čudan u najmanju ruku, jer bi predsednik Srbije, ako se kandiduje za drugi mandat, trebalo da izađe pred građane, podvuče crtu i iznese program."Ovako to baca veliku senku da se radi o nekom poslu koji je proizvoljno započet, da je reč o nekoj improvizaciji, ali i da je reč o ne baš najboljoj nameri imajući u vidu da stranka ima jednodušno raspoloženje da podrži jednog kandidata", rekao je Vuk Stanković.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

On je odbacio svaku spekulaciju da će doći do nekih podela u SNS navodeći da je stranka najveći uzlet upravo doživela pod vođstvom Aleksandra Vučića i ubedljivo dobila izbore 2014. i 2016. godine te da je očigledna nepodeljena podrška članstva SNS."Nije racionalno da neko ide protiv nekog ko je ostvario takve rezultate" ukazao je Vuk Stanković i dodao da ne očekuje nikakve podele tipa onih koji su se dešavale na primer DS-u posle Borisa Tadića.

"Šta više - očekujem da se stranka ujedini oko svog lidera" podvukao je i naveo da je ovako "šokantan događaj" posle svih pobeda koje su bile možda i dobrodošao zarad ponovne motivacije i izlaska na glasanje i da će doći do još većeg stepena unutarpartijskog jedinstva.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Nikolićevo PISMO Vučiću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track