DAN D NIKOLIĆ: Ne dam da cepaju Srbiju! Još čekam dogovor sa Vučićem!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik pred ključnu odluku

DAN D NIKOLIĆ: Ne dam da cepaju Srbiju! Još čekam dogovor sa Vučićem!

Politika -

Dužan sam da svoje sada ugrožene prijatelje, a naročito svoju porodicu i odrasle unuke, sačuvam od uništavanja života, kaže predsednik Srbije za Kurir

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže za Kurir da ne odustaje od dogovora s premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem. Njegovo opredeljenje da se sporazume s Vučićem neće poljuljati ni oni koji ga, kako kaže, danima napadaju i blate.- Svi koji me ovih dana provlače kroz blato koje su sami stvorili me ne interesuju i ne zaslužuju da im se obratim na bilo koji način. Većina dnevnih novina danima laže protiv mene. Na mene ništa ne može da utiče i opredeli me da odustanem od dogovora s Aleksandrom Vučićem i SNS - poručuje Nikolić ekskluzivno za naš list.Ljubav prema SNSPrema rečima predsednika, kampanja je dobra prilika da se vidi ko će kome dati prostor.- Ne napadam nikoga, ne širim nikakve laži, ničijoj porodici ili bilo čijim prijateljima ne zagorčavam život niti ugrožavam slobodu. S pravom samo očekujem da objave i moje mišljenje, a ovih dana mediji su podeljeni na dovoljno objektivne i one koji služe nekome. Nikada nisam tražio niti imam medije koji bi objavljivali samo ono za šta im se učini da je u moju korist - kaže Nikolić.On ističe da je dužan da zaštiti svoje prijatelje i porodicu.- Neću se rastaviti od svoje ljubavi prema SNS i prijateljstva prema Aleksandru Vučiću. Dužan sam da svoje sada ugrožene prijatelje, a naročito svoju porodicu i odrasle unuke, sačuvam od uništavanja života. Hoću da pomognem da u Srbiji odmah prestane sukob koji je otpočeo pre raspisivanja izbora, zato što bismo posle izbora mogli da imamo zauvek podeljenu Srbiju - poručio je predsednik Nikolić.Ne osniva Izvorni SNSOn je negirao spekulacije pojedinih medija da je dobio ponudu od Vučića koja podrazumeva mesto počasnog predsednika SNS, a za sina Radomira funkciju potpredsednika Vlade. Takođe, navodi da je čista izmišljotina i priča da osniva novu stranku - Izvorni SNS.Nikolić je, kako je naš list već objavio, prošle nedelje poslao pismo Vučiću u kojem je tražio podršku za reizbor ili da podrži Vučića i zauzvrat dobije mesto lidera SNS i premijersku fotelju. Od tada na relaciji predsednik-premijer traju pregovori da se spreči da obojica uđu u trku za šefa države.

Sastanak neizvestanMale šanse za premijersku foteljuSastanak premijera i predsednika i dalje je neizvestan iako je, prema saznanjima Kurira, bio dogovor da se njih dvojica sastanu tokom vikenda ili danas.- Od svih ponuda koje su dosad bile na stolu, ostala je opcija da Nikolić eventualno dobije premijersko mesto. Međutim, šanse za to su gotovo nikakve - tvrdi izvor Kurira.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track