NIKOLIĆ: Podržavam Vučića iako sam mogao da pobedim

NIKOLIĆ: Podržavam Vučića iako sam mogao da pobedim

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da i dalje veruje da je mogao da pobedi u trci za predsednika Srbije, ali da nije želeo da insistira na kandidaturi nakon odluke Srpske napredne stranke jer bi to moglo da ide u korist onih koje ne želi da vidi na čelu Srbije.

"Postalo mi je jasno da ako insistiram mogu da preokrenem sitauciju u korist onih za koje nikada ne bi poželeo da budu na čelu Srbije, jer ne bi mogli da učine onoliko koliko i ja, ili koliko bi Aleksandar učinio na mom mestu", rekao je Nikolić gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Nikolić je precizirao da nema poverenja ni u jednog drugog predsedničkog kandidata osim u kandidata SNS.

"Mi ćemo nastaviti da saradjujemo i on će imati moju potpunu podršku", rekao je Nikolić o njegovom odnosu sa Vučićem, i dodao da je jedino izvesno da će Vučić biti predsednik Srbije. ; On je negirao da je zvao bilo kog poslanika da mu se pridruži u formiranju novog poslaničkog kluba.

"I sada sam ubedjen i ponosan na stranku koja ima dva kandidata koja mogu da pobede na izborima, verujem da sam mogao da pobedim, a on će imati moju potpunu podršku", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da ima ambiciju da sa Vučićem vodi zajedno Srbiju kao što su to činili do sada i da podižu Srbiju sa kolena.

Foto: RTS printscreen
Foto: RTS printscreen

Govoreći o dogovoru sa Vučićem i tome koju bi on poziciju mogao da zauzme, Nikolić je rekao da je jedino izvesno da će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije.

"Nismo govorili o funkcijama, šta će nam raspodela fiunkcija. Nismo mi sklopili koaliciju juče", rekao je Nikolić.

On je rekao da nije bilo nikakvih ultimatuma u razgovorima sa Vučićem, jer su njih dvojica prijatelji.

Nikolić je naveo da će pomoći SNS-u u tome da njen kandidat pobedi na izborima, a u kampanji će učestvovati onoliko koliko ga budu zvali.

Govoreći o tome da li će ponovo biti na čelu stranke koju je osnovao, Nikolić je rekao da stranka još nema kandidata za predsednika stranke i da je to stvar za srspsku naprednu Aktuelni predsednik Srbije kritikovao je medijsku sliku Srbije i to što se nije pojavljivao na javnom Servisu.

"Očekivao sam da Srbija bude medijski normalna zemlja pa da se za predsednika Srbije bar kaže da je uradio to što je uradio", kazao je Nikolić.

(Foto: RTS/printscreen)

Bonus video

(KURIR TV) Stavljena TAČKA na Nikolićevu predsedničku kandidaturu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track