(FOTO) VILA MIR: Počeo sastanak Nikolića i Vučića sa Dodikom i Ivanićem
Foto: Dado Đilas

Zvaničnici

(FOTO) VILA MIR: Počeo sastanak Nikolića i Vučića sa Dodikom i Ivanićem

Politika -

BEOGRAD - Sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučić sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem počeo je danas u vili Mir u Beogradu.

Pred sastanak oni su prošetali u dvorištu vile i započeli razgovore.

Sastanak se održava povodom zahteva bosanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetegovića revizije presude Međunarondog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Dodik je, pred današnji sastanak u Beogradu, poručio da RS nikada neće pristati da bude deo bilo kakve tužbe protiv Srbije i da je reč o neovlašćenom postupanju bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića s ciljem rušenja RS.

On je istakao da je Međunarodni sud pravde u Hagu već rekao svoje mišljenje o navodnoj tužbi BiH - koja nikada nije bila tužba BiH, jer Republika Srpska nikada nije na to pristala.Priča o reviziji, kako je dodao, je nelegalna, protivustavna i protivdejtonska, a njen jedini cilj je rušenje Srpske što su tokom prvog postupka u Hagu javno potvrdili bošnjački agenti, advokati i njihov američki zatupnik Frensis Bojl.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Skupština RS zakazala je sednicu za 27.februar na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti zahtev za reviziju presude.

Na toj sednici poslanicima bi trebalo da se obrate Dodik i Ivanić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.02.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track