Palma: Ambasadori, ne dozvolite Kosovu da uđe u Unesko

Marković s ambasadorima arapsko-afričkih zemalja

Palma: Ambasadori, ne dozvolite Kosovu da uđe u Unesko

Politika -

Prisutni su bili ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Alžira, Iraka, Katara, Kuvajta, Libana, Maroka, Tunisa, Angole, kao i predstavnici ambasada Libije, Konga, Gvineje i Nigerije

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma susreo se s predstavnicima ambasada Grupe arapsko-afričkih zemalja.- Srbija je vojno neutralna zemlja i borićemo se da tako i ostane. Nekada je Srbija, u okviru Jugoslavije, bila osnivač i lider Pokreta nesvrstanih, a danas je posmatrač. Pozivam sve zemlje iz Pokreta nesvrstanih i države članice Grupe arapsko-afričkih zemalja da se zajedno borimo za pravdu, a ne da sila bude kriterijum. Treba da postoji slobodan protok ljudi i robe svuda u svetu - izjavio je Marković, koji je u Ambasadi Palestine u Beogradu u utorak razgovarao sa 14 ambasadora i predstavnika ambasada Grupe arapsko-afričkih zemalja.Prisutni su bili ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Alžira, Iraka, Katara, Kuvajta, Libana, Maroka, Tunisa, Angole, kao i predstavnici ambasada Libije, Konga, Gvineje i Nigerije. Marković je pozvao zemlje ambasadora s kojima je razgovarao o tome da, ukoliko se na dnevnom redu Uneska ponovo nađe zahtev Kosova za prijem u tu organizaciju, glasaju protiv.

- U Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost, što je rezultat politike premijera Aleksandra Vučića. Za investitore iz vaših zemalja to je posebno važno, a projekat „Beograd na vodi“ odličan je primer saradnje između naših država i veoma je interesantan investitorima iz celog sveta - poručio je Marković. Domaćin ovog sastanka, ambasador Palestine Muhamed Nabhan, rekao je da ove zemlje žele Srbiji mir i stabilnost.

- Solidarni smo sa Srbijom. Nema napretka bez mira. Za vašu zemlju je važna stabilnost u danima kada se Srbija sprema za predsedničke izbore - rekao je ambasador Palestine.S. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja