UZNEMIRUJUĆE: Teroristi iz Turske se gnezde u Sandžaku!
Foto: Profimedia

Turski ambasador tvrdi

UZNEMIRUJUĆE: Teroristi iz Turske se gnezde u Sandžaku!

Politika -

Veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, od letos dolazi u južni deo Srbije, upozorava diplomata Tanžu Bilgič

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je da postoje saznanja da je veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, došao u Srbiju.- Imamo saznanja da je, zbog toga što sa Srbijom postoji bezvizni režim, iz Turske došao veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO - rekao je Bilgič u Sjenici, tokom prve zvanične, trodnevne posete Sandžaku.Obratiti pažnjuOn je, kako je naveo, svojim sagovornicima ukazao na potrebu da se pažnja obrati na pripadnike FETO, kako se članovi te „terorističke organizacije ne bi ugnezdili na ovom području“.- S ovim su se sagovornici saglasili, jer znamo da su se, nakon bezuspešnog pokušaja vojnog udara 15. jula prošle godine u našoj zemlji, Bošnjaci iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i čitavog Sandžaka suprotstavili FETO i dali podršku legitimnim vlastima u Turskoj - istakao je Bilgič i dodao da je u susretu s političkim predstavnicima u Sandžaku dobio podršku za zajedničku borbu protiv FETO.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže da je aktuelna vlast u Turskoj njih proglasila teroristima.- Oni imaju škole po svetu i iza njih stoji Fetulah Gulen, glavni Erdoganov protivnik, koga smatraju turskim Sorošem. Samo u Turskoj se nazivaju FETO, po Gulenu - navodi Galijašević i dodaje:Sve pod kontrolom- Da je ugrožena bezbednost Srbije, ne bi ambasador o tome razgovarao s lokalcima u Sjenici. O tome se razgovara drugim kanalima. Radi se, dakle, o unutrašnjoj političkoj stvari, kojom Erdoganov režim pokušava da skrene pažnju Bošnjacima da FETO nije prosvetna već teroristička organizacija.

Označeni pučista GulenDRŽI DVE ŠKOLE U BEOGRADUTurski imam Fetulah Gulen, koji živi u egzilu u Pensilvaniji, i koga je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio da je organizator puča, izgradio je (ne)formalno jednu od najvećih školskih mreža - oko 300 škola u Turskoj, ali i više od hiljadu u više od 100 zemalja. Gulen, kako su preneli mediji, drži i dve škole u Beogradu.

Biljana Bojić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: (Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track