ANALITIČAR ANĐELKOVIĆ O IZBORIMA: Odluka doneta u interesu države, a ne SNS
Foto: Fonet

Posle odluke premijera o vanrednim parlamentarnim izborima

ANALITIČAR ANĐELKOVIĆ O IZBORIMA: Odluka doneta u interesu države, a ne SNS

Politika -

BEOGRAD - U odluci da se ne raspisuju vanredni parlementarni izbori premijer i lider SNS Aleksandar Vučić rukovodio se interesima države, a ne sopstvene stranke, kojoj bi izbori svakako išli na ruku, ocenio je analitičar Dragomir Anđelković.

Prema njegovom mišljenju, Vučić je sagledao stvari pre svega sa stanovišta države, iako bi izbori bili u interesu i njegove stranke i vladajućeg bloka, jer bi lična popularnost premijera "povukla" taj blok i donela više mesta u parlamentu.''Za očekivati je da, ako su se dogovorili da idu na jednoj listi na predsedničkim izborima, odnosno da podrže kandidata SNS, i na parlamentarne izbore idu na jednoj listi. To bi im garantovalo verovatno i dvotrećinsku većinu u skupštini, ali svaki izbori su stres za državu'', objasnio je Anđelković.

Prema njegovim rečima, da je odlučeno da se održe i vanredni parlamentarni izbori sve bi se svelo na lično partijski interes vladajućih struktura.''Vučić to verovatno nije hteo, jer bi ih svi optužili da idu na izbore da bi imali još više mandata, a dovoljno su složni da vlada može da funkcioniše'', rekao je Anđelković ponavljajući da deo koalicionih partnera polazi od toga da treba iskoristiti ovu priliku da se poveća kapacitet vladinog bloka.

''Mislim da je za Srbiju dobro da se ne održavaju baš svake godine vanredni parlamentarni izbori. Imamo predsedničke koji će biti centralna tema i medija i analiza i to je dovoljno'', rekao je Anđelković koji je dodao i da ne postoji nijedan razlog unutrašnje prirode da bi vanredni parlamemtarni izbori bili održani.On zaključuje da je ipak presudio "racionalan račun".Premijer Vučić izjavio je ranije danas da ne postoje razlozi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.Srbija je stabilna demokratija, stabilna zemlja, vrlo stabilna ekonomija, kojoj je potreban rast, ozbiljnost i odgovornost, a ima i stabilnu većinu koja funkcioniše u parlamentu, istakao je Vučić u izjavi za javnost.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Da se ne lažemo - O izborima, avionima, kamionima...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja