Najnovije vesti

Rezultati troškova kampanje sredinom jula

Zoran Stojiljković

Rezultati troškova kampanje sredinom jula

Politika
Agenciji za borbu protiv korupcije do sada stiglo više od 450 izveštaja koji se odnosne na finansiranje predizborne kampanje za parlamentarne i prvi krug predsedničkih izbora

BEOGRAD - Prve rezultate analize izveštaja političkih stranaka o troškovima predizborne kampanje ne treba očekivati pre polovine jula, izjavio je danas predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković.

Stojiljković je gostujući na RTS naveo da je u Agenciju do sada stiglo više od 450 izveštaja koji se odnosne na finansiranje predizborne kampanje za parlamentarne i prvi krug predsedničkih izbora. Prema njegovoj oceni, broj pristiglih izveštaja je zadovoljavajući, imajući u vidu da se očekuje da će ih ukupno biti više od 1.000.

Stojiljković je podsetio da je juče istekao rok za podnošenje izveštaja u elektronskoj formi, dok pisane izveštaje stranke treba da predaju Agenciji od 18. juna.

Kada je reč o partijama čiji su kandidati učestvovali u drugom krugu predsedničkih izbora rok za elektronske izveštaje ističe 24. juna, a za pisane početkom jula.

Stojiljković je istakao da Agenciju čeka složen posao, jer izveštaji imaju na stotine stranica i prve preliminarne rezultate ne treba očekivati pre polovine jula, ocenivši da je predizborna kampanje bila "nešto pristojnija i jeftinija".

Osvrćući se na pregovore o formiranju vlade, on je istakao da Srbija ne sme sebi da dozvoli i da niko neće tolerisati da se taj proces odlaže i čeka istek zakonskog roka - 8. septembar.

Kako je naglasio, vlada mora biti formirana do kraja juna ili početkom jula, budući da je čekaju brojne obaveze i problemi.

"Novi izbori bi bili jak udarac na kredibilitet zemlje, na poverenje u sposobnost i kapacitet njegovih političkih subjekata i društva uopšte", ocenio je Stojiljković.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...