KURIR TV UŽIVO U MLADENOVCU: Predizborni miting SNS
Foto: Kurir TV

Predsednički izbori 2017

KURIR TV UŽIVO U MLADENOVCU: Predizborni miting SNS

Politika -

MLADENOVAC - Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, predizbornu kampanju nastavlja posetom Mladenovcu.

Lider SNS i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Mladenovac.Veliki broj građana počeo je već oko pet sati da pristize u sportsku halu "Ljubomir Ivanović Gedža" koja je popunjena do poslednjeg mesta.

Okupljeni gradjani skandiraju "Aco Srbine", nakon člga su aplauzom pozdravili ulazak funkcionera u halu. Na skup su došli Jadranka Joksimović, Nikola Selaković, Zoran Dorđević, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Mladen Sarcević, Zoran Babić, Vladimir Đukanovic, ali i mnogobrojni funkcioneri grada Beograda, Nikola Nikodijević i Goran Vesić.

19.15. Završen je miting SNS, a prisutni su počeli da se razilaze.

18.55. Na binu je izašao Aleksandar Vučić, ispraćen ovacijama, aplauzom i zvucima bubnjeva.

"Večeras ću pokušati da govorim, ne onako kako se govori na mitinzima, već onako kako se ozbiljno govori o budućnosti Srbije. Pre nam su turbulentan vremena u regionu. Dobio sam informacije da će Albanci sa Kosova čak i mimo svog ustava pokušati formirati vojsku. S druge strane, naši hrvatski prijatelji su tražili od našeg ambasadora u Zagrebu da dođe, valjda zbog tog što podižemo spomenik narodnom heroju Milanu Tepiću", rekao je Vučić i dodao da ide u Sarajevo i da, tamo gde se on nalazi, Srbija je sigurna.

"Možeti da mislite kakvi su pritisci sa svih strana. Zato nam je potrebno čvrsto rukovodstvo da budemo sigurni i da našem narodu obezbedimo sigurnu budućnost", rekao je Vučić i optužio predsedničke kandidate opozicije da su sve vreme sastanka sa Federikom Mogerini radili protiv svoje zemlje.

On je rekao da se u svakom trenutku razgovora sa Mogerinijevom borio za Srbe sa Kosova, RS, stabilnost i BiH, nova poglavlja...

Vučić se osvrnuo i napad na njega u Sreberenici.

"U tih nekoliko sekudni sam sebi rekao sebi jednu stvar. Bio sam siguran da je gotovo, ali sam rekao sebi: Zamisli da drugi ljudi imaju tu šansu da budu predsednici vlade na dve-tri godine. Rekao sam sebi: Nećeš se saginjati jer predstavljš Srbiju" I kad danas pogledate taj snimak vidite da nijednom nisam pognuo glavu!", rekao je lider SNS.

On je istakao da su srpska ekonomija i finansije na zdravim nogama.

"Evo došli smo i stali na crtu. Za nas nije strašno i ako izgubimo, ali za njih nisam siguran, jer ništa drugo ne znaju da rade osim da mrze. Naš posao je da im se suprostavimo i da razmišljamo o budućnosti. Videli ste ovde, nema partijskih razlika. Ta bitka neće biti nimalo laka. Naša pobeda znači napredak Srbije. Dobro i sugurnu budućnost", rekao je Vučić i zaključio govor rečima: "Živeo Mladenovac, živela Srbija i napred do pobede!".

18.45. Predsednik SPS Ivica Dačić je se prisztnim obratio sa "drugovi i drugarice" i "braćo i sestre".

"Samo je jedan izbor, samo je jedno ime - Aleksandar Vučić. Zato nam je porteban nastavak politike koja nas je iščupala iz dosovskog blata", rekao je Dačić. On je optužio opoziciju da ćuti o svim važnim problemima.

"Oni su od Federike Mogerini tražili da još oštrije napadne Aleksandra Vučića. Hteli su referendum, evo im referendum!", rekao je Dačić. On je dodao da je Vučić kandidat naroda Srbije.

"Ja socijalistima kažem, mi ne glasamo ni za koga drugo, nego za nas. Zato pozivam socijaliste jer glasa za Vučića je i glasa za SPS", rekao je Dačić i najavio tešku borbu, ali pobeda velika, a zatim potzvao prisutne da skandiraju "Pobeda!".

18.40. Posle Vulina je na binu izašao nekadašnji golman fudbalske reprezanticije SR Jugoslavije Ivica Kralj, koji je rekao da je Vučić ličnost koji bi trebalo da vodi Srbiju u narednim godinama.

18.35. Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da Srbija zna da bira u teškim momentima.

"Zna Srbija da kad bira svog Vučića da bira sebe! Zna Srbija da voli kad čuje svog predsednika Vučić kad kaže da neće priznati nezavisnost Kosova i da neće uvesti sankcije Rusiji. Zna Srbija koga bira, koga želi na svom čelu. Aleksandar Vučić - predsednik!", poručio je Vulin.

18.30. Privrednik i vlasnik mlekare "Granice" Dragan Vukadinović sa bine je poručio da je važno da imamo bolju i jaču Srbiju i da se popravlja ekonomska situacija.

"Za uspešnu i jaku Srbiju je važno je da svako radi posao koji najbolje ume, a vi gospodine Vučiću treba da budete predsednik jer taj posao najbolje radite", rekao je on i pozvao građane da na izborima glasaju za Vučića.

18.25. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prvi je izašao za govornicu. On je pokazao izveštaj Verice Barać i Saveta za borbu protiv korupcije od pre pet godina, u kome je kritikovano stanje u medijma.

"Srbija je danas priznata i na istoku i na zapadu i danas o budućnosti naše zemlje odlučuje naš narod, a ne neko drugi. Zato je važno da podržimo kandidata naroda Aleksandra Vučića. Pobeda Aleksandra Vučića je pobeda Srbije!", poručio je Stefanović.

18.16. Aleksandar Vučić i visoki funkcioneri SNS upravo pristižu u halu. Lider SNS je dočekan aplauzima i ovacijama prisutnih. Skup je počeo intoniranjem himne "Bože pravde".

Foto: Kurir TV

Republička izborna komisija (RIK) 5. marta ove godine jednoglasno je proglasila Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika Srbije na izborima raspisanim za 2. april. Vučić je prvi proglašeni kandidat, a njegovu kandidaturu podržala je koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Jedinstvene Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Pokreta socijalista, Srpskog pokreta obnove, Pokreta Snaga Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track