SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić sa zamenikom ruskog šefa diplomatije o strateškom partnerstvu
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Srdačno u Nemanjinoj

SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić sa zamenikom ruskog šefa diplomatije o strateškom partnerstvu

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas za zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Mihailom Bogdanovom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju strateškog partnerstva.

Premijer Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Bogdanov saglasni su da kontinuitet sastanaka visokih zvaničnika dveju zemalja značajno doprinosi sadržajnim političkim odnosima i svestranoj saradnji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Srpski premijer zahvalio je ruskom zvaničniku na doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Republike Srbije, koja dolazi do izražaja i kroz usklađene aktivnosti u međunarodnim organizacijama.Premijer Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu, kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije diplomatskim i mirnim sredstvima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je upoznao Bogdanova sa bezbednosnim prilikama i izazovima na Zapadnom Balkanu, poput neodgovornih najava formiranja Vojske takozvanog Kosova suprotno odredbama Briselskog sporazuma, ali je i naglasio čvrsto opredeljenje Srbije za politiku mira, stabilnosti i saradnje u regionu.Isto tako se, kroz svoje spoljnopolitičke aktivnosti, Srbija zalaže za mirno rešavanje svih regionalnih kriza, uz uvažavanje interesa svih strana, rekao je premijer.

Zamenik ministra spoljnih poslova Bogdanov je istakao da se Ruska Federacija ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike, te stoga dele zabrinutost i podržavaju politiku Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 3. epizoda: Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track