VUČIĆ: Srbija ne želi da bude član NATO niti bilo kog drugog saveza!
Foto: TV HAPPY Printscreen

Neutralnost

VUČIĆ: Srbija ne želi da bude član NATO niti bilo kog drugog saveza!

Politika -

BEOGRAD - Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbije ne želi da bude članica NATO-a niti bilo kog drugog vojnog saveza, već neutralna i ekonomski jaka i politička stabilna država.

On je u intervjuu za televiziju Hepi rekao da Srbija, kao suverena država, želi da ima dobre odnose sa svima."Ne želimo da budemo u NATO-u, da budemo deo NATO-a...nećemo ni u jedna pakt", rekao je Vučić, istakavši da Srbija želi da bude "ekonomski jaka i politička stabilna država".

Vučić je ponovio i da će prosečna plata krajem marta iznositi od 395 do 400 evra a najavio je i skori završetak radova na zdravstvenim, muzejskim i turističkim objektima širom Srbije.

Prema njegovim rečima, najniža cena rada biće povećena i u javnom sektoru, a biće nastavljeni i radovi poput uredjenja više od sedamdeset fasada u Beogradu.

"To možete da radite samo kada imate zdrave finansije a nemate problema s deficitom", rekao je Vučić. On smatra i da srpski privrednici treba ambicioznije da izvoze i da osvajaju tržišta regiona, ali i država Evropske unije.

Pogledajte bonus video: Vesti 13.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track