DAČIĆ UOČI VUČIĆEVE POSETE SARAJEVU: Svaki odlazak u rizična područja veliki izazov
Foto: Zorana Jevtic

Poverenje građeno godinama

DAČIĆ UOČI VUČIĆEVE POSETE SARAJEVU: Svaki odlazak u rizična područja veliki izazov

Politika -

Srbija je postala predvidiv i stabilan partner u regionu, kaže prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić i dodaje da današnji sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i sutrašnja poseta Sarajevu, govore o poverenju koje je izgrađeno u poslednjih nekoliko godina.

"Ovo važna vest da je Angela Merkel izdvojila vreme za sastanak sa predsednikom vlade, ne libeći se da to uradi u predizbornoj kampanji. To govori o poverenju koje je izgrađeno u poslednjih nekoliko godina", rekao je Dačić.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

On je dodao da je bio svedok odnosa Merkelove prema bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, te da je njihov poslednji susret bio jedan od najneprijatnijih sastanaka kome je on (Dačić) prisustvovao.

DRAMATIČNO UPOZORENJE BEZBEDNOSNIH SLUŽBI UOČI VUČIĆEVE POSETE U Sarajevu se sprema repriza Potočara

"Razlog za prekidanje korektnih odnosa sa Srbijom je bio to što što su vlasti u Srbiji obećale nešto što nisu ispunile. Obećale su da će poštovati savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, obećali Tadić i Jeremić, a kada je to završeno krenuli su drugim putem", rekao je Dačić.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

On je dodao da je Tadić obećao da će krenuti korektno sa razgovorima u Briselu i kada je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU to nisu ispunili.

OVO JE VELIKA ČAST ZA NAŠU MALU ZEMLJU Vučić: Merkelova insistirala da se danas sastanemo u Berlinu

Evropska unija u Srbiji sada ima kredibilnog partnera, jer je politika Srbije, kako kaže, postala predvidiva.

Prvi potpredsednik vlade napominje i da je svaki odlazak u rizična područja veliki izazov, ali da to neće sprečiti premijera Aleksandra Vučića da ode na skup u Sarajevo.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track