HOMOFOBIČNA RETORIKA: LGBT udruženje podnelo prijavu zbog Vučićevog predizbornog spota
Foto: Adria Media TV

Podstiče na diskriminaciju

HOMOFOBIČNA RETORIKA: LGBT udruženje podnelo prijavu zbog Vučićevog predizbornog spota

Politika -

BEOGRAD- Udruženje Da se zna! podnelo je prijavu Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija zbog predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Udruženje Da se zna! saopštilo je danas da prijavom koju je podnelo Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija zbog predizbornog spota predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića nisu optužili Vučića da vređa prava homoseksualaca, već su ukazali da je u spotu iskorišćena homofobična retorika, koja može dovesti do diskriminacije i dalje stigmatizacije LGBTI osoba.

Udruženje je to saopštilo reagujući na izjave Vučića na predizbornom mitingu, u kojima, kako navode, njih stavlja "u isti koš" sa "onima" koji viču "Vučiću pederu".

LGBTI populacija u ovoj zemlji nije (samo) opozicija, navodi Udruženje u saopštenju, i ukazuje da se pripadnici LGBTI populacije razlikuju po političkim uverenjima, stavovima, ideologijama i afinitetima.

"Vrlo smo svesni pozitivnih koraka koje je Vlada Srbije sa još uvek aktuelnim premijerom napravila pri poboljšanju položaja LGBTI populacije", navodi Udruženje i dodaje da se etiketiranjem ovakve vrste ide unazad.

http://www.youtube.com/watch?v=-MNf_suAqUg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track