VUČIĆ NA SAMITU U SARAJEVU: Srbija neće biti džak za udaranje, jer mi to nikome ne radimo
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

Sastanak lidera Zapadnog Balkana

VUČIĆ NA SAMITU U SARAJEVU: Srbija neće biti džak za udaranje, jer mi to nikome ne radimo

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić na samitu premijera Zapadnog Balkana koji se održava u Sarajevu rekao je da Srbija neće biti džak za udaranje

Vučić je kritikovao da su odnosi puni svađa i sukoba, ali i zbog toga što su Isu Mustafu nazvali predstavnikom države Kosovo.

- Lepo što ćemo da izađemo sa još jednom deklaracijom, što su nam slike sa sastanka lepe, a čim se ovo završi opet će da bude svađa I sukoba. Molim domaćine da ne nazivaju sve ovde prisutne državama, jer ni ja to ne radim. U pitanju je sentiment Srbije, i ovo ne govorim zbog kampanje - rekao je Vučić, aluidirajući na to što su za Isu Mustafu rekli da je predstavnik države Kosovo iako nigde nema zastave ni simbola Kosova.

SAMIT U SARAJEVU Vučić: Svaki razgovor je blagotvoran i delotvoran

Vučić je istakao i da zemlje zapadnog Balkana moraju otvoreno da adresiraju probleme i o njima govore, kao i da je očigledno da mnogi ljudi ne žele da vide ovo kao jedinstven prostor.

- Mi želimo. Srbija neće biti džak za udaranje, jer mi to nikome ne radimo. Svaku reč merimo sto puta pre nego što bilo šta kazemo o nekoj od zemalja regiona - upozorio je on i dodao.

- Kad smo mi za nešto odgovorni, svi o tome pričaju. Kad je neko drugi, onda se to gura pod tepih.

Vučić je bio kritičan i što se tiče EU.

VUČIĆ NA SAMITU U SARAJEVU: Na sastancima sve super, a posle opet svađe i sukobi

- Naši odnosi su dobri na skupovima jer tad pričamo o ekonomiji. Kad se oni završe onda pričamo samo o politici, ili ne pričamo uopte. Pre tri godine u Berlinu smo razgovarali o o izgradnji auto puta Niš-Priština - Drač. Da li mi danas svi verujemo u EU perspektivu? Svi se nadamo, ali ne znam znamo li ishod. Stalno se rokovi pomeraju. U Srbiji više datume niko ne pominje. Čini mi se da je tako i na mnogim drugim mestima na Zapadnom Balkanu. Voleo bih da je evropska perspektiva nešto jasnija - kazao je Vučić.

D. Luković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 16.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja