Pupsovac pucao na naprednjake zbog koalicije sa DS

Haos zbog opštinske vlasti u Barajevu

Pupsovac pucao na naprednjake zbog koalicije sa DS

Politika -
Odbornik PUPS Radoje Davidović (73) pucao ispred svoje kuće, gde su meštani protestovali što je ušao u koaliciju s DS

BARAJEVO - Drama!Radoje Davidović (73), odbornik PUPS u Barajevu, pucao je preksinoć ispred svoje kuće u Velikom Boriku kako bi rasterao pedesetak meštana, koji su se tu okupili nezadovoljni zbog toga što je Davidović pristupio koaliciji s DS! Davidović tvrdi za Kurir da se paljbom u vazduh iz pištolja samo branio, te da se uplašio da će stradati.

- Bio je mrak, oko 23.45, kad sam začuo urlanje, buku, kočnice i automobile. Da budem iskren, uplašio sam se. U godinama sam i živim sam, nije mi bilo prijatno. Oko 20 automobila i 50 duša stajalo je oko moje ograde. Jedan auto se parkirao u dvorište. Počeli su da urlaju uglas „lopove“, da se deru i viču - priča Davidović i nastavlja:

- Da bih ih uplašio i rasterao, uzeo sam pištolj, za koji imam urednu dozvolu, i ispalio jedan il’ dva metka uvis.Odbornik PUPS sumnja da iza svega stoji SNS iz Barajeva.

U Mesnom odboru naprednjaka to negiraju, ali priznaju da podržavaju „ogorčen narod koji je protestovao“.

- To nije organizovala SNS, ali da sam znao, sam bih im se pridružio. Davidović se nekoliko dana ranije kleo da će biti u koaliciji sa SNS - kaže Marko Matanović, član SNS i dodaje da osuđuje svaki vid nasilja.

- A Davidović ima dosta prijava i sklon je alkoholu - kaže Matanović.Na pitanje kako to naprednjacima nije smetalo kada je trebalo s njim da uđu u koaliciju, Matanović kaže da „to tada nisu znali“.

(S. S.)

Predao oružje policiji

Davidović kaže da mu je pištolj drag poklon od srpske vojske iz Vukovara.- Godinama ga imam, nikada ga nisam koristio da bih nekome pretio ili nekog povredio. Juče ujutru sam ga predao policiji - kaže Davidović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track