Najnovije vesti

DAČIĆEVA PODRŠKA VUČIĆU: Glasajte za stabilnost, umorni smo od svega drugog
Foto: Dado Đilas

Lider SPS i ministar spoljnih poslova

DAČIĆEVA PODRŠKA VUČIĆU: Glasajte za stabilnost, umorni smo od svega drugog

Politika

BRISEL - Lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je stabilnost ključna reč predstojećih izbora, ali i reč za budućnost Srbije i čitavog regiona.

Svaki naš napredak, u ekonomskim, društvenim i političkim reformama, svaki naš novi korak ka EU integracijama, vezan je za ovu reč", rekao je Dačić u intervjuu za briselski nedeljnik "Nju Jurop".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kako je objasnio, ukoliko bude stabilnosti svi zadaci koji su pred nama biće ostvarivi, a ako se desi suprotno, Srbija, a sa njom i region, "ponovo će potonuti u mrak, moguće i u sukobe i ceo proces će biti odložen na neodredjeno vreme.

"Zato ovi izbori i jesu toliko važni. Na njima biramo kakva budućnost će da nam bude, kakvi odnosi sa svetom i regionom, koliko brzo ćemo u EU, koliko uspešno ćemo nastaviti sa reformama", naglasio je Dačić. On je rekao da čvrsto veruje da će Srbija jasno, ogromnom većinom, odgovoriti da želi stabilnost.

"Da želi budućnost. Umorni smo od svega drugog. Probali smo, i nije ni nama, ni bilo kome drugom prijalo", rekao je Dačić.

On je ocenio da na potrebu da se obezbedi stabilnost utiču u ogromnoj meri dogadjaji u regionu, kao i turbulencije na svetskoj i evropskoj političkoj sceni. Kako je naveo, potrebna nam je moderna, uspešna, ekonomski jaka Srbija, koja ima prijatelje po čitavom svetu, da može da privuče investitore....

"A kao uslov, za sve to, pojavila se upravo ta reč - stabilnost. Bez nje, nemoguć je bilo kakav razvoj. Takodje, u nestabilnom okruženju, nisu moguće ni reforme, koje su, opet, uslov svih uslova ekonomskog oporavka zemlje, koja je, u tom segmentu, privrednom, bila potpuno devastirana", rekao je Dačić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVO SU PREDSEDNIČKI SLOGANI: Ovim rečima žele da nas ubede da su najbolji kandidati!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...