ŠEŠELJ U PREDSEDNIČKOJ KAMPANJI: Za mene će glasati oni koji su protiv vlasti u jednim rukama
Foto: SRS

Predsednički izbori 2. aprila

ŠEŠELJ U PREDSEDNIČKOJ KAMPANJI: Za mene će glasati oni koji su protiv vlasti u jednim rukama

Politika -

KRUŠEVAC - Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je danas u Kruševcu da jedini u drugom krugu može da pobedi kandidata SNS Aleksandra Vučića i da će tada dobiti podršku glasača koji su protiv toga da sva vlast bude u "jednim rukama".

"Mislim da je nemoguće da ne prodjem u drugi krug. Ko bi to drugi prošao? A ko osim mene u drugom krugu može da pobedi Vučića?", rekao je Šešelj u Kruševcu, odgovarajući na pitanje koga bi podržao u drugom krugu ukoliko ne udje u drugi krug.Šešelj, koji je održao konferenciju za novinare na centralnom gradskom trgu, ocenio je da će u drugom krugu za njega glasati svi oni koji su protiv toga da sva vlast u Srbiji bude u jednim rukama.

"Demokratska politička teorija je izmislila princip podele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku da bi jedna vlast drugu kontrolisala. Sad je vlast sva u jednim rukama. Mislim da pobedim Vučića na televizijskom duelu i to će doprineti sveukupnoj pobedi", rekao je Šešelj.Lider radikala je izrazio uverenje da bi kao neko ko je kvalifikovan, obrazovan, ima veliko političko iskustvo i dosta energije, sa predsedničke funkcije mogao da kontroliše Vučića i Vladu, za razliku od ostalih kandidata koji, kako je rekao, to ni zajedno ne bi mogli da učine.

Šešelj je rekao da u podršku naroda ne sumnja jer ga, kako je kazao, nikada nije prevario niti obmanuo.Govoreći o Kosovu, rekao je da treba prekinuti pregovore sa Prištinom dok se ne realizuje obećana Zajednica srpskih opština i dok se od EU ne dobiju garancije o poništavanju odluka "otpadničke Vlade u Prištini da se otme srpska državna imovina" i podsetio da je ključni zahtev da se pregovarački proces vrati u UN.

Ponovio je da je protiv ulaska Srbije u EU, a za integracije sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama.On je dodao da SRS nije protiv saradnje sa EU, ali da želi saradnju "na ravnopravnoj osnovi - vi nama carine, mi vama carine, vi nama kvote mi vama kvote".

(Foto: SRS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track