Monah Mitrofan uspešno se oporavlja

Kukavički napad

Monah Mitrofan uspešno se oporavlja

Politika -
Stanje stabilno i uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje

KOSOVSKA MITROVICA - Zdravstveno stanje monaha Mitrofana, koji je pretučen u južnom delu Kosovske Mitrovice, danas je stabilno i on se uspešno oporavlja u Zdrastvenom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Dežurni lekar Gojko Igrutinović izjavio je da se povređeni monah uspešno oporavlja, da je mu je stanje stabilno i uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Monaha Mitrofana su juče napala dvojica nepoznatih napadača u južnom delu Kosovske Mitrovice, nanevši mu povrede glave i desne ruke. On je napadnut u neposrednoj blizini opštine, gde je trebalo da reguliše dokumenta nakon upokojenja svog oca.U kosovskoj policiji je danas rečeno da nema novih detalja u vezi sa istragom koju su pokrenuli nakon incidenta i da i dalje tragaju za napadačima.

Mitrofana je u bolnici u posetio vladika raško-prizrenski Teodosije, koji je osudio napad i uputio pismenu poruku vodećim diplomatskim predstavnicima na Kosovu.U poruci je Tedosije naveo da ovaj kukavički napad pokazuje da sveštenstvo i monaštvo SPC na Kosovu i Metohiji i dalje živi pod stalnom pretnjom i bez slobode kretanja.

Napad na monaha osudio je danas i načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković, koji je zatražio od nadležnih organa, od Euleksa i Kfora „da obave sveobuhvatnu istragu, pronađu i kazne napadače".

Nedeljković je ocenio da to nije samo napad na monaha, već i na multietničnost, srpsku zajednicu i njenu kulturnu baštinu, pravoslavnu veru i kulturu.On je podsetio da su u prethodnom periodu skrnavljeni i paljeni manastiri, crkve i srpska groblja, a da se sada napada i sveštenstvo.

"Smatram da ovaj događaj jasno potvrđuje kakvo je stanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji, koliko su Srbi bezbedni i kakva je sloboda kretanja", rekao je on.

Nedeljković je dodao da iz ovog događaja međunarodne snage bezbednosti moraju izvući pouku i prestati sa nasilnom integracijom severa u kosovske institucije.Napad na monaha Mitrofana ranije su najoštrije osudili i predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track