RATOVI ZVEZDA: Vučić uzvraća udarac! Oni su dali podršku predsedničkim kandidatima

Dosad najviše poznatih stalo uz predsedničke kandidate

RATOVI ZVEZDA: Vučić uzvraća udarac! Oni su dali podršku predsedničkim kandidatima

Politika -

Kontra Nakon Jankovićevog Apela 100, Aleksandra Vučića u proglasu „Za bolju Srbiju“ podržalo 650 intelektualaca, umetnika, sportista i javnih ličnosti

Poznate ličnosti su kao nikada ranije ušle u političku borbu! Nakon što je bivšeg ombudsmana Sašu Jankovića podržala grupa od sto javnih ličnosti (Apel 100), Aleksandar Vučić uzvratio je udarac i objavio proglas „Za bolju Srbiju“, u kom je 650 intelektualaca, umetnika, sportista i javnih ličnost stalo uz aktuelnog premijera.Oni su potpisali proglas podrške predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću, u kom navode da žele da Srbija nastavi da napreduje i da se menja, da je Srbiji potreban predsednik poštovan i cenjen u svetu, garant pristojne i uređene zemlje, kakav je Aleksandar Vučić.

- Zato što želimo da budemo nezavisna i suverena zemlja. Zato što želimo pristojan život za svakog čoveka. Ponosni smo na ono što je postignuto do sada, na svaku novu fabriku, put, školu i bolnicu. Umorni smo od vraćanja u prošlost i neuspeha - poručuju potpisnici proglasa i na kraju navode: „Stojimo svojim imenom, znanjem i rezultatima uz njegovu kandidaturu, spremni da se s njim borimo za bolju Srbiju.“

Proglas podrške potpisali su brojni akademici i profesori, kao i aktuelni i bivši dekani nekoliko srpskih fakulteta, ali su pažnju javnosti najviše privukle ličnosti iz sveta sporta, umetnosti i estrade. Tako je podršku Vučiću pružilo nekoliko istaknutih bivših i sadašnjih fudbalera, kao što su: Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Milan Živadinović, Ivica Kralj, Vladan Lukić, Goran Bunjevčević.Na listi su i košarkaši Nikola Peković, Boban Marjanović, Miroslav Nikolić, Milan Gurović, Goran Grbović, Nebojša Ilić, rukometaši Nenad i Predrag Peruničić, odbojkaši Vladimir Batez, Željko Tanasković i Zoran Gajić, atletičari, rvači, karatisti i drugi sportisti.

Proglas je potpisao i niz umetnika i javnih ličnosti, među kojima su Svetislav Goncić, Lazar Ristovski, Branko Milićević Kockica, Slobodan Ćustić, Konstantin Kostjukov, Živorad Nikolić (Žika Šarenica), Mirko Alvirović, pevači Dejan Matić, Merima Njegomir, Svetlana Ražnatović, Željko Samardžić, Neda Ukraden, modni kreatori Zvonko Marković i Saša Vidić, slikari Milan Cile Marinković i Miloš Šobajić...

Evo zbog čega oni podržavaju Aleksandra VučićaMilan ŽivadinovićSrbiji je potreban pravi vođa. Svi protivkandidati žele lične promocije, a ne boljitak zemlji.Miroslav NikolićJa već duže vremena podržavam njegovu politiku. Smatram da on dobro vodi našu zemlju.Goran GrbovićSmatram da sa Vučićem idemo dobrim putem, čini mi se da smo pre njega dosta lutali.Mirko AlvirovićPodržavam Vučića jer je uradio mnogo toga za auto-industriju i razvoj saobraćaja.Suzana PerićPodršku dajem Aleksandru Vučiću jer ne želim da rizikujem budućnost svog deteta.Žika NikolićNaše je jedino da ga podržimo, da ga ne saplićemo, nego da mu pomognemo.Dragan DžajićVučića sam upoznao pre 20 godina i imam mnogo razloga da ga cenim i poštujem.Željko SamardžićOsećam da mu je veoma stalo da uspostavi mir i blagostanje na ovim našim prostorima.Lazar RistovskiGlasaću za Vučića! Njegova odlika je beskompromisnost u borbi za bolju Srbiju.Ivica KraljVučić će biti predsednik svih građana Srbije bez obzira na versku, nacionalnu ili političku pripadnost.

Podrška Sve počelo od Apela 100 SNIMAJU SPOTOVE I PUTUJU S JANKOVIĆEMSaša Janković je prvi među predsedničkim kandidatima koji je dobio veliku podršku poznatih ličnosti.Apel 100, kojim je od njega zatraženo da uđe u izbornu trku, potpisali su brojni književnici, novinari, sportisti, glumci i profesori... Uz Jankovića su tako stali Dušan Duda Ivković, Goran Marković, Nebojša Glogovac, Branko Cvejić, Voja Brajović, Predrag Ejdus, Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Branislav Trifunović, Aleksandar Srećković Kubura i Radoslav Milenković, profesori Ilija Vujačić, Ratko Božović, Srbijanka Turajlić i Miodrag Zec, pravnici Vida Petrović Škero i Zoran Ivošević, pisac Dragan Velikić, pevači Vlado Georgiev i Kristina Kovač, novinari Dušan Mašić i Slaviša Lekić...Mnogi od poznatih aktivno su se uključili i u Jankovićevu kampanju, snimaju izborne spotove i s njim obilaze Srbiju.

Drugima manjka poznatihBORA ČORBA UZ OBRADOVIĆANe mogu se svi kandidati za predsednika pohvaliti velikom podrškom poznatih. Na spisku Dveri Boška Obradovića nalaze se pevač Bora Đorđević, akademik Kosta Čavoški i bokser Tadija Kačar, uz Vuka Jeremića su novinar Igor Miklja, bivši šef Đindićevog obezbeđenja Milan Veruović i psiholog Žarko Trebješanin, dok Milana Stamatovića podržava pesnik Ljubivoje Ršumović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Koje kandidate podržavaju poznate ličnosti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track