Najnovije vesti

VUČIĆ O PROTESTIMA U MOSKVI: Žutom patkom hoće da sruše i Putina i mene, ali mala je to patkica...
Foto: Reuters, Dragan Kadić

Ista priča

VUČIĆ O PROTESTIMA U MOSKVI: Žutom patkom hoće da sruše i Putina i mene, ali mala je to patkica...

Politika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je juče u Moskvi da protesti koji se događaju u tom gradu, a koji imaju isti simbol - žutu patkicu, kao i oni u Beogradu, dolaze sa istog mesta.

U Moskvi i više drugih gradova Rusije juče su bile demonstracije sa simbolom žute patkice, a usmerene su protiv ruskog premijera Dmitrija Medvedeva zbog njegovog navodnog letnjikovca, ali, prema navodima ruskih medija, imaju za cilj rušenje ruskog predsednika Vladimira Putina.
- To su mali protesti, veliki je Putin za njih. Vidi se da se koriste iste priče, da su organizatori našli nešto da iskoriste protiv Medvedeva sa ciljem napada na Putina, kao što su u Beogradu iskoristili priču o Siniši Malom za napad na „metu koju su pre dva dana zvanično objavili“ - rekao je premijer Srbije i dodao da je interesantna činjenica da se na tim protestima koristi isti simbol kao i u Beogradu:
- Mislim da ne moram dalje da govorim i da su ljudi u Srbiji razumeli - takve stvari obično dolaze sa istog mesta - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da je od velikog značaja za našu zemlju što će se danas susresti s Vladimirom Putinom i da će danas biti jasnije kada će 60 oklopnih vozila i šest „migova“ doći u Srbiju. Ponovio je da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji i da će „ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost“.

N. G.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...