Najnovije vesti

U FOKUSU EKONOMSKA I VOJNA SARADNJA SRBIJE I RUSIJE: Vučić danas sa Putinom u Moskvi
Foto: Reuters

10. susret dvojice zvaničnika

U FOKUSU EKONOMSKA I VOJNA SARADNJA SRBIJE I RUSIJE: Vučić danas sa Putinom u Moskvi

Politika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Moskvi, gde će se danas sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a u fokusu razgovora biće ekonomska saradnja dve zemlje, ali i Srbije i Evroazijske unije.

To će biti 10. susret Vučića i Putina, a premijer Srbije je po dolasku u Moskvu u nedelju izjavio novinarima da Srbija sa Rusijom namerava da dalje pospeši ekonomske odnose i podigne nivo trgovinske razmene.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Istakao je da Srbija želi da privuče više ruskih investitora, koji ne bi bili vezani samo za energetiku.

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko ideja o fabrikama mašina i automobila, koje bi pravile svoje pogone u Srbiji, a onda bi sa 51 odsto srpskih komponenata mogli da izvoze na evropsko tržište.

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

VUČIĆ U MOSKVI SA PUTINOM: Migovi uskoro u Beogradu!

Vučić je ukazao da je razgovor sa ruskim predsednikom od izuzetnog političkog, ekonomskog i svakog drugog značaja za Srbiju, dodajući da se "oseća ponosno kada u takvim susretima zastupa interese svog naroda".

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Kako je kazao, biće reči i o za nas veoma važnoj temi - vojno-tehničkoj saradnji.

Objasnio je da, ako ruski predsednik potpiše ukaz, za šta postoji tehnička mogućnost, onda bi bilo samo tehničko pitanje kada bi se u Srbiju slala vojna oprema.

SASTANAK SA PREDSEDNIKOM RUSIJE Vučić: Slali su Putinu pisma da me ne primi

U razgovoru sa predsednikom Putinom Vučić će, prema ranijim najavama, predložiti da do leta, najkasnije jeseni, Srbija bude domaćin Samita Srbija - Evroazijska unija, uz učešće privrednika svih pet zemalja članica.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...