SEAD ŠAĆIROVIĆ NAPUSTIO RASIMA: Jesam grešnik ali nisam izdajnik
Foto: Z.š.

Samostalni odbornik

SEAD ŠAĆIROVIĆ NAPUSTIO RASIMA: Jesam grešnik ali nisam izdajnik

Politika -

NOVI PAZAR - Sead Šaćirović, bivši glavni imam Islamske zajednice u Novom Pazaru i do pre nekoliko godina bliski saradnik muftije Muamera Zukorlića obavestio je juče javnost da napušta SDP Rasima Ljajića i da će ubuduće u Skupštini Novog Pazara delovati kao samostalni odbornik.

"Razlog za ovu odluku leži u mojoj konačnoj spoznaji da sam ranijim napuštanjem Bošnjačke demokratske zajednice napravio životnu grešku i time se ogrešio prema Bogu, Islamskoj zajednici, muftiji Muameru Zukorliću i prema saradnicima i prijateljima", stoji u pismu Šaćirovića.

Šaćirović je do pre nekoliko godina bio blizak saradnik Muamera Zukorlića, a zatim je prešao u SDP Rasima Ljajića i postao odbornik ove stranke u Skupštini Novog Pazara.

"Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moja teuvba (pokajanje) bila primljena kod Stvoritelja i kako bi zatražio i dobio halaluk (oproštaj) od svih koj sam svojim ranijim nepromišljenim činom povredio. Ovim potvrđujem da jesam grešnik, ali nisam izdajnik iako je moj čin tako izgledao", stoji upismu Šaćirovića.

Na kraju pisma Šaćirović priznaje da je razlog njegove greške ljudska slabost i zabluda u koju je upao a koju ne bi poželeo nikome.

"Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu ovosvetsku dobit, jer sam se uverio da su čast i dostojanstvo koje sam imao pre greške Božiji dar koji ne može da vam donese nikakva vlast niti politika" , piše Šaćirović u svom pokajničkom pismu.

(Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track