RASIM LJAJIĆ: Vučićeva poseta Moskvi ima veliki ekonomski značaj
Foto: Zorana Jevtić

Uspešan sastanak

RASIM LJAJIĆ: Vučićeva poseta Moskvi ima veliki ekonomski značaj

Politika -

BEOGRAD - Poseta premijera Aleksandra Vučića Ruskoj Federaciji, pored političkog, ima i veliki značaj sa stanovišta povećanja spoljnotrgovinske razmene i mogućnosti za veći priliv ruskih investicija, ocenio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je naveo da Vučićeva poseta Rusiji daje novi impuls pregovorima o zaključenju sporazuma o slobodnoj trgovini između Evroazijske unije i Srbije."To znači da bi taj sporazum mogao da bude usaglašen i potpisan već tokom ove godine", rekao je Ljajić za Tanjug.

Dodao je da Srbija ima interes da najpre zadrži postojeći spoljnotrgovinski režim sa Rusijom i Evroazijskom unijom, gde je 99 posto proizvoda na bescarinskom režimu, kao i da ga proširi, pre svega na "fijat" automobile, pojedine vrste sira, živinsko meso, šećer i cigarete.

"S druge strane, Vučićeva poseta Moskvi i razgovori s Vladimirom Putinom korespondiraju sa naporima Vlade Srbije da privuče što veći broj ruskih turista i Rusku Federaciju vrati među deset najvećih emitivnih tržišta", istakao je potpredsednik srpske vlade.

Ljajić kaže da Turistička organizacija Srbije sprovodi intenzivnu kampanju putem društvenim mreža, kao i štampanih i elektronskih medija na teritoriji Ruske Federacije i da tamo postoji sve veće interesovanje turista za dolazak u Srbiju.

"Posebno interesovanje postoji za obilazak kulturnih ruta, zdravstveni i sportski turizam, a mlađi turisti iz Rusije sve više pokazuju želju za dolazak na Egzit festival i druge zabavne manifestacije", rekao je Ljajić, izrazivši očekivanje da će vrlo brzo biti vidljivi konretni rezultati premijerove posete Ruskoj Federaciji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track