Najnovije vesti

ČANAK NAPAO ŠEŠELJA: Lidera radikala osuditi zbog veleizdaje jer traži ruske vojne baze u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Teške optužbe

ČANAK NAPAO ŠEŠELJA: Lidera radikala osuditi zbog veleizdaje jer traži ruske vojne baze u Srbiji

Politika

NOVI SAD - Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak pozvao je danas institucije sistema u Srbiji da reaguju i po službenoj dužnosti pokrenu krivični postupak protiv predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja zbog, kako je naveo, veleizdaje

"Čak i tokom predizborne kampanje moraju se poštovati Ustav i zakoni države u kojoj politički delujemo. Svojim stavom da su Srbiji potrebne ruske vojne baze, Šešelj je sve građane Srbije izložio opasnosti od novog rata i našu zemlju suprotstavio demokratskom delu sveta", naveo je Čanak, saopšteno je iz LSV-a.

Da nije reč samo o retorici, ukazuje Čanak, govori nam iskustvo iz 1999. kada su nas Šešeljeva i Dačićeva partija uvukle u rat sa najrazvijenijim delom planete. Danas Šešelj to želi da ponovi.Čanak smatra da je Šešelj počinio krivično delo stavom da Vojska Srbije ne treba da postoji niti da ima svoje uniforme, već da bi trebalo da se utopi u rusku armiju.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Ako ne bude procesuiran, to će samo značiti da iza ove mračne aveti neofašizma stoje moćni ljudi u Srbiji ili van nje koji sprečavaju pravnu državu da deluje", naveo je Čanak.

Čanak ističe i da huškanje Srbije na novi rat sa Zapadom nije samo delo Vojislava Šešelja.Kroz njegova usta, kaže, progovara i svoje prave namere nam otkriva autokratski režim u Kremlju.

"Uzimajući za svoje marionete i glasnogovornike na Balkanu Šešelja i Dodika, aktuelna vlast u Rusiji šalje jasnu poruku da joj je cilj destabilizacija Balkana i ugrožavanje mira u Evropi. Destruktivni uticaj Rusije na Balkanu istorijska je konstanta već više od dva veka, a danas je to jasnije nego ikada", naveo je Čanak.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...