SADA SE ZNA ZAŠTO: Evo zbog čega Nikolić nije bio na slavlju u sedištu SNS
Foto: Kurir/ Marina Lopičić I Zorana Jevtić

Mandat mu ističe 31. maja

SADA SE ZNA ZAŠTO: Evo zbog čega Nikolić nije bio na slavlju u sedištu SNS

Politika -

BEOGRAD - Tomislav Nikolić izostao je sa slavlja u sedištu SNS povodom pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Nikolić je u ponedeljak čestitao Aleksandru Vučiću pobedu na izborima i poručio da se ne vraća u SNS, a kako se saznaje na proslavu nije došao zbog prehlade.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Rezultati su onakvi kakve sam očekivao. Bio sam ubeđen da kandidat SNS mora da pobedi u prvom krugu i da bi praktično drugi krug bio neuspeh", rekao je Nikolić. Tokom izborne noći Nikolić se nije oglašavao, a nije bio na proslavi pobede aktuelnog premijera u prostorijama SNS, stranke koju je osnovao.

Foto: AP
Foto: AP

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da mandat odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja.

Nakon toga će, kako je navela, uslediti konsultacije izabranog predsednika države sa partijama i izbor predsednika.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Nikoliću mandat ističe 31. maja, a ako je po slovu Ustava i zakona i ako tako ostane, nakon toga imamo konsultacije novog predsednika države sa partijama i izbor predsednika", rekla je Gojković

Nakon što je Srpska napredna stranka objavila da će njen kandidat za predsednika Srbije biti Aleksandar Vučić svoju kandidaturu najavio je i Tomislav Nikolić koji je tako izazvao dosta bure na političkoj sceni. Od kandidature za svoj drugi mandat odustao je nakon konsultacija sa Vučićem.

(Politika/Sputnjik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šampanjac u SNS štabu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja