JURIŠ NA BEOGRAD: Spremni Janković, Beli i Šapić

Opozicija već pravi računice za lokalne izbore

JURIŠ NA BEOGRAD: Spremni Janković, Beli i Šapić

Politika -

Bivši ombudsman puni baterije za predstojeće lokalne izbore, a vetar u leđa mu daje pobeda u opštinama Stari grad, Savski venac i Vračar

Još se nije slegla prašina ni zbog predsedničkih, a najbolje plasirani opozicioni kandidati počeli su s pripremama za lokalne izbore.Redovni lokalni izbori su naredne godine, a svima je, očekivano, poseban akcenat na Beogradu.Potpisnici Apela 100 od Saše Jankovića očekuju da trči lokalne izbore, što će se, po svemu sudeći, i dogoditi, ali je pitanje da li bi on bio i kandidat za gradonačelnika ili samo nosilac liste. Bilo kako bilo, Jankovićevi saradnici su svesni da bi bivši ombudsman „pokidao“ u prestonici, a tome treba dodati i da je osvojio više glasova od Vučića na predsedničkim izborima u tri vrlo važne beogradske opštine - Starom gradu, Savskom vencu i Vračaru. Demokrate će biti uz Jankovića i za lokalne izbore, i to kroz već postignuto strateško partnerstvo. Dragan Šutanovac je juče kazao da oni i Janković imaju dobru zajedničku budućnost, te da je sledeća šansa na lokalnim izborima u Beogradu.Savezi- Očekujemo da nastavimo saradnju u skladu s dogovorom i dalji rad na rušenju ovog katastrofalnog režima - kazao je Šutanovac za Kurir.Janković će osnovati pokret, a prema oceni Šutanovca, to je dobra stvar.Svoje učešće na lokalnim izborima najavio je i Ljubiša Preletačević Beli. On je na svom blogu naveo da neće organizovati nikakve pokrete i da ima dovoljno vremena da se iskristališu pravi opozicionari.Sila za izbore- Biće vremena da se do sledeće godine i sledećih izbora iskristališu oni najiskreniji, najistrajniji, politički i finansijski nezavisni, kreativni i pristojni. Svi mi ćemo onda zajedno predstavljati jaku silu na sledećim izborima - „pripretio“ je Beli.I radikali su više puta istakli da vrlo brzo kreću s pripremama za lokalne izbore. Kandidaturu za šefa Beograda najavio je ranije i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Iz štaba Vuka Jeremića, četvrti dan zaredom, nisu odgovarali na pozive.

I oni već vagajuKO ĆE IZ SNSI u taboru naprednjaka uveliko se razgovara o lokalnim izborima, ali oni nemaju predstavu ko bi bio njihov kandidat za gradonačelnika. Jedino je izvesno da to neće biti Siniša Mali.

K. B - I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track