(FOTO) JUTRO NAKON PROTESTA: Na Domu Narodne skupštine osvanuli uvredljivi grafiti
Foto: Fonet I Vlada Srbije

Nisu izostale ni pretnje

(FOTO) JUTRO NAKON PROTESTA: Na Domu Narodne skupštine osvanuli uvredljivi grafiti

Politika -

BEOGRAD - Na Domu Narodne skupštine u Beogradu osvanuli su grafiti uvredljivog sadržaja.

Nezadovoljno rezultatima izbora, nekoliko hiljada studenata u sredu je, treći dan zaredom, protestovalo u centru Beograda, a ni kiša ih nije omela da u šetnju krenu upravo od zgrade parlamenta. Svoje nezadovoljstvo iskazali su duvanjem u pištaljke i udaranjem u bubnjeve, noseći transparente "Dole diktatura", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga" i slično, a tokom noći na zidovima skupštine pojavili su se i grafiti kojima se direktno vređa premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Iako je predsednica parlamenta Maja Gojković juče apelovala da se državna imovina ne ruši i ne uništava, poruke "Vučiću, pe.eru" i "Stoko" pojavile su se na zidovima ispisane u različitim bojama, a nije poznato da li iza njih stoje učesnici protesta.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Foto: Kurir
Foto: Kurir

I na drugim lokacijama šireg centra Beograda pojavili su se slični napisi, ali ovoga puta i pretećeg sadržaja, a njihova meta je, pored aktuelnog premijera, i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Vulin je danas ocenio da grafiti poput "smrt Vučiću" i "smrt Vulinu", koje su ostavili učesnici protesta, ne iznenađuju, da ih je bilo i dosad i da očekuje da ih bude i ubuduće. Navikao je, kaže, na izlive mržnje, ali da traži da se zaštiti javna imovina od protestanata nezadovoljnih izbornim rezultatom predsedničkih izbora.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Ministar je rekao da su protesti pravo građana, ali je istakao da nasilje ni slučajno ne sme da se dešava na ulicama.

"I molim sve učesnike da ne dozvole da budu izmanipulisani kao što jesu, što pokazuje ova mržnja. To je nastavak predsedničke kampanje. Mi smo u čitavoj predsedničkoj kampanji imali isključivo poruke "smrt Vučiću". Ništa drugo. Nismo imali nikakvu ideju, nikakav program. Imali smo samo poruke mržnje i to se sada nastavlja na ulicama", poručio je Vulin.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DRUGI DAN PROTESTA U BEOGRADU: Migranti pozdravljaju demonstrante

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track