NENAD POPOVIĆ ZA TASS: Napad na Siriju je kršenje međunarodnog prava
Foto: Dragana Udovičić

Osuda

NENAD POPOVIĆ ZA TASS: Napad na Siriju je kršenje međunarodnog prava

Politika -

BEOGRAD - „Oštro osuđujem napade koje su SAD preduzele protiv jedne suverene i slobodne države kao što je Sirija. Taj napad je najgrublje kršenje međunarodnog prava jer niti ga je odobrio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija niti ga je tražila Vlada Sirije“, izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije za rusku agenciju „TASS“.

– Bombardovanje nezavisnih država samo da bi se promenila vlast ili okupirala teritorija je nešto što smo i mi u Srbiji doživeli kada smo mesecima bili bombardovani od strane NATO pakta 1999. godine – istakao je Popović.

On je napomenuo da se „uočavaju podudarnosti koje služe kao razlozi za bombardovanje“.– U Srbiji je to bio izmišljeni zločin nad albanskim civilima u selu Račak na Kosovu a da nikada nije dokazano da su to učinili Srbi. Tek kasnije nakon bombardovanja je utvrđeno da se radilo o albanskim teroristima koji su poginuli u borbi sa snagama bezbednosti Srbije. Zato je sada potrebno da UN i druge međunarodne institucije nepristrasno istraže i utvrde ko je odgovoran za stradanje civila od hemijskog naoružanja u Siriji. Tako će se konačno prekinuti sa dvostrukim standardima i neistinama u ovako osetljivim pitanjima za globalnu bezbednost – izjavio je predsednik SNP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track