INICIJATIVA DEMOKRATA: DS traži hitnu smenu Maje Gojković
Foto: Nemanja Pančić

Smatraju da je parlamentarizam u Srbiji u krizi

INICIJATIVA DEMOKRATA: DS traži hitnu smenu Maje Gojković

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je pokrenula inicijativu za hitnu smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i razrešenje članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jer smatra da je parlamentarizam u Srbiji u krizi i da su mediji pod kontrolom Srpske napredne stranke.

"Moramo da odbranimo parlamentarizam i institucije, inače nam sledi uvod u potpunu diktaturu. Od prvog dana smatramo da Maja Gojković nije dostojna da obavlja dužnost predsednice parlamenta jer guši osnovne demokratske i ;parlamentarne principe", navodi se u saopštenju DS.

Ta stranka je navela da je podnela inicijativu za razrešenje članova REM jer smatra da je to telo tokom predsedničke kampanje pokazalo da ne izvršava ni jednu od svojih osnovnih nadležnosti i da nije nezavisno."REM je onemogućio ravnopravno predstavljanje kandidata i njihovih programa, istinito informisanje gradjana čime je omogućio uspostavljanje političke kontrole nad radom medija od Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića", dodaje se.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Šta Vučić kaže o protestima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track