PORUKU ZALEPILI NA DRVO: Jezive pretnje novinarki Tatjani Vojtehovski
Foto: Damir Dervišagić, Twitter

Policija pokrenula istragu

PORUKU ZALEPILI NA DRVO: Jezive pretnje novinarki Tatjani Vojtehovski

Politika -

BEOGRAD - Zasad nepoznata osoba na drvo u blizini Crkve Svetog Marka u Beogradu zakačila je preteću poruku novinarki i voditeljki emisije „Život priča“ Tatjani Vojtehovski.

Na papiru zakačenom na drvo u blizini Crkve Svetog Marka osvanula je poruka u kojoj se voditeljka optužuje da je plaćena da ruši „zid sa srpskim mučenicima“.

„Tanja Ćorava Vojtilovska, koliko te Zajev i Tači plaćaju da rušiš zid sa srpskim mučenicima. Ustaška kopilad ću streljati iza prve krivine!“, stoji u poruci.

Ovo je, kaže, samo detalj onoga što novinari u Srbiji preživljavaju u poslednje vreme.

„Etiketirani smo kao strani plaćenici, kao rušitelji države, kao fašisti, kad god kažemo nešto protiv vlasti, čak i na društvenim mrežama. Ovo je upravo taj vokabular“, kaže novinarka.

Ona je na svom Tviter nalogu zahvalila policiji „što ovo nije ostalo kao uvreda“.

NUNS i NDNV su najoštrije osudili pretnje Tatjani Vojtehovski i pozvali policiju da hitno utvrdi ko je autor preteće poruke.

„O pretnji ćemo obavestiti MUP i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u skladu sa mehanizmom uspostavljenim Sporazumom o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su krajem prošle godine potpisali policija, tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja“, navode iz ovih udruženja.

(FotoPrintscreen Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track