(FOTO) SASTANAK SRPSKOG DIPLOMATE: Dačić i Bratu o misiji OEBS na Kosovu
Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović, 11.4.2017.

Prvi potpredsednik Vlade

(FOTO) SASTANAK SRPSKOG DIPLOMATE: Dačić i Bratu o misiji OEBS na Kosovu

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom o aktuelnim i predstojećim aktivnostima te Misije.

Sa naše strane ukazano je na dobru saradnju koju ostvarujemo sa OMIK i u tom kontekstu su pohvaljene aktivnosti OMIK u podršci sprovođenju izbora za predsednika Srbije na KiM, održanih 2. aprila ove godine.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović
Foto: Tanjug/Ognjen Stevanović

"Obostrano je istaknut značaj Misije OEBS na Kosovu i sprovođenja njenih aktivnosti u okviru mandata i na statusno neutralan način", navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sa Janom Bratuom sastao se i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Dačić čestitao PesahPrvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Rubenu Fuksu, rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asielu i svim građanima Srbije koji slave veliki praznik Pesah. "Svim građanima Srbije koji slave veliki jevrejski praznik Pesah, u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, upućujem najsrdačnije čestitke sa željom da njima, njihovim porodicama i prijateljima ovaj praznik donese dobro zdravlje, mir i blagostanje", naveo je Dačić i dodao: "Živimo zajedno kao prijatelji već vekovima u Srbiji povezani neraskidivim vezama zauvek iskovanim u zajedničkim stradanjima i borbama. Nadam se da će nam svima, ovaj praznik nade, spasenja i vere u bolji život, biti podsticaj za još veće razumevanje, uzajamno poštovanje i toleranciju i da ćemo nastaviti zajedno da gradimo i bolju budućnost, bolji život za našu Srbiju i sve njene građane", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

HEROJI SA KOŠARA VEČNA VAM SLAVA: 18 godina od krvave bitke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track