ČESTITKE I ANEGDOTE MINISTARA: Knežević krišom slavio, Nedimović se otrovao jajima
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Praznik

ČESTITKE I ANEGDOTE MINISTARA: Knežević krišom slavio, Nedimović se otrovao jajima

Politika -

Akteri naše političke scene praznik će provesti u krugu porodice, a neki od njih prisetili su se i kako je to izgledalo kada su bili mali

Kada je reč o proslavi Uskrsa, pojedini ministri otkrili su dogodovštine iz svog privatnog života, a neki od njih su se i prisetili kako je izgledalo obeležavanje ovog praznika kada su bili mali. Ministri su iskoristili priliku i da svim čitaocima Kurira čestitaju Uskrs i požele sve najbolje.Aleksandar VulinZa Vaskrs ću, nakon što posetim terapijsku zajednicu „Zemlja živih“ oca Branka, biti sa porodicom i skoro ceo dan ću provesti sa decom i suprugom. To je retka prilika da smo zajedno. Babe i dede decu uvek opreme tako da je suprugin i moj poraz u kucanju jajima neminovan. Pripremaju im jaja nedeljama unapred da bi bila tvrđa tako da Sergej i Oleg uvek pobede.

Branislav Nedimović

Uvek proslavljam u krugu porodice, sa decom. Kada sam bio klinac, kod nas je običaj da deca idu ulicom od kuće do kuće i dobijaju jaja. Jednom sam od trideset sakupljenih komada pojeo odmah jedanaest i danima se patio sa stomakom. Svim vernicima i čitaocima Kurira želim mir, toplinu i veru da dobro uvek pobedi.

Mladen Šarčević

Uskrs ću provesti sa porodicom. Otići ću malo u ribolov. Volim da pecam kada mi vreme dozvoli. Odem na Tamiš, ali i na Savu jer tamo imam splav i tamo mi je super. Provešću vreme sa familijom i sa unukom. Odmalena Uskrs volim kao najvažniji praznik, a svima želim lepo vreme, da ga provedu u krugu porodice, sa najmilijima.

Zoran Đorđević

Najradosniji hrišćanski praznik Uskrs provešću sa vojnicima na dužnostima. Najpre ću u nedelju posetiti pripadnike vojno-policijskih snaga na granici sa Bugarskom i Makedonijom. Zatim ću obići vojnike u Kopnenoj zoni bezbednosti, a posle toga radost velikog praznika podeliću sa pripadnicima 63. padobranskog bataljona u Nišu.

Milan Krkobabić

Proslavljam u krugu porodice. Za Uskrs život trijumfuje nad smrću i daje smisao postojanju čoveka. Tu su i farbana jaja. Ja u tome ne učestvujem već supruga, ali tu sam, prisutan sam. Ove godine su se katolički i pravoslavni Uskrs poklopili, pa bih svim hrišćanima koji proslavljaju čestitao ovaj praznik i poželeo sve najbolje.

Goran Knežević

Kada sam bio mali, nije se slavio Uskrs. Moji roditelji su bili prosvetni radnici, otac mi je bio čak i na Golom otoku, tako da su oni jako pazili, pa u kući nismo posebno obeležavali. Jesam kod baba i deda, ali vrlo skromno. Sada obeležavam u krugu svoje porodice, uz svečani ručak. Želim da svi praznik provedu u miru i veselju, sa najmilijima.

Sanja Ðurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Za neke običaje čućete možda i po 1. put: Kada gost dođe u kuću na Uskrs, prvo mora da uradi OVO (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track