Najnovije vesti

HITAN SASTANAK SA EULEKSOM: Preduzmite nešto da sprečite nasilje nad Srbima na KiM
Foto: Fonet

HITAN SASTANAK SA EULEKSOM: Preduzmite nešto da sprečite nasilje nad Srbima na KiM

Politika

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je u Beogradu održao hitan sastanak sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe i otvorenih pretnji nasiljem koje dolaze iz ekstremnih političkih i verskih krugova u pokrajini.

Ðurić je na sastanku od međunarodnih predstavnika zatražio preduzimanje konkretnih odlučnih mera kojima bi se sprečilo ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine i sprečilo dalje pogoršanje bezbednosnih prilika na KiM, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

Poslednja serija napada na građane srpske nacionalnosti na KiM je, prema Ðurićevim rečima, izazvala veliku zabrinutost i nespokojstvo srpskog naroda u pokrajini.

 

Ðurić je istakao da je nužno učiniti ozbiljne napore na terenu kako bi se inspiratori i organizatori ovakvih napada onemogućili da ozbiljno i trajno naruše bezbednosnu situaciju na KiM i ugroze sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

 

On je danas telefonom razgovarao i sa direktorkom Odeljenja za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajhorst o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i perspektivama dijaloga Beograda i Prištine.

 

Ðurić je tom prilikom istakao ključni značaj sprovođenja postignutih sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština za nastavak procesa dijaloga i normalizacije odnosa.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Da li je piletina zaražena salmonelom stigla u Srbiju?

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...