Pročitajte šta SNS nudi Dinkiću!
Foto: KURIR

Kurir ekskluzivno saznaje

Pročitajte šta SNS nudi Dinkiću!

Politika -
Naprednjaci poručili Dinkiću da su spremni da mu daju gotovo sve ekonomske resore - Ministarstvo za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj, Nacionalni investicioni plan, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo bez portfelja

BEOGRAD - Ponuda koja se ne odbija!Srpska napredna stranka ponudila je lideru URS Mlađanu Dinkiću nekoliko jakih resora ukoliko bi URS pristao da napravi vladu s njima, ekskluzivno saznaje Kurir. U nezvaničnim kontaktima, tvrdi naš izvor upućen u pregovore, Dinkiću su ponuđena gotovo sva ključna ministarstva u budućoj vladi.

- Naprednjaci su poručili Dinkiću da su spremni da mu daju gotovo sve ekonomske resore, ministarstvo za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj, Nacionalni investicioni plan, čak i ministarstvo za evropske integracije, na čijem čelu je viđena potpredsednica URS Suzana Grubješić. Na stolu se našlo i ministarstvo zdravlja, koje bi moglo ponovo da pripadne Zoranu Stankoviću, ili pak ministarstvo bez portfelja.U URS ozbiljno razmišljaju o tome jer je ovakva ponuda ozbiljan uspeh za stranku koja je na prošlim izborima jedva prešla cenzus - tvrdi izvor Kurira.

Potpredsednica URS Suzana Grubješić nije želela ni da potvrdi ni da demantuje informacije Kurira. Nezvanično, međutim, u URS ne isključuju mogućnost dogovora s naprednjacima.

- Priča o "evropskoj" ili "neevropskoj vladi" nije kriterijum na osnovu kojeg ćemo se opredeliti s kim ćemo u vlast, jer će svaka vlada biti evropska. Zasad ozbiljne pregovore vodimo samo s koalicijom oko SPS i, kako je rečeno, nastavljamo razgovore s DS. Ako demokrate neće da prave vladu, mi smatramo da je ponavljanje izbora najgore rešenje - kažu u URS. Podsetimo, Kurir je prvi pisao da su lideri SNS još pre izbora 6. maja razgovarali s Dinkićem o mogućnosti da zajedno formiraju vladu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track