MAJA GOJKOVIĆ IZGUBILA ŽIVCE: Opozicijo, nabij me na kolac!
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Čupavo

MAJA GOJKOVIĆ IZGUBILA ŽIVCE: Opozicijo, nabij me na kolac!

Politika -

Pošto je Marinika Tepić kazala da Martinović uvodi „novu rasu“, predsednica Skupštine joj poručila da može da je spali, ali da ne dozvoljava da se priča o fašizmu u parlamentu

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, izgubila je živce tokom govora poslanice Nove stranke Marinike Tepić i poručila joj da može da je spali i nabije na kolac, ali da joj neće dozvoliti da priča o fašizmu u parlamentu.Naime, dok je Tepićeva obrazlagala svoj predlog o izmenama Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i zabrani upotrebe fašističkih simbola, kazala je da joj se sada te izmene čine benignim u odnosu na ono što se dešavalo poslednjih nedelja.Isključila joj mikrofonKako je navela, Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, uveo je novu kategoriju, pa možda čak i novu rasu - decu narodnih poslanika i decu novinara, a povodom toga što je nedavno javno pokazivao fotografije učesnika protesta. Gojkovićeva je Tepićevoj isljučila mikrofon i zabranila dalje izlaganje.- Pod punom odgovornošću, ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali dozvoliti da se govori o fašizmu u parlamentu Srbije - ne dozvoljavam. Ovo je za svaku osudu i javnosti i parlamenta. Molila bih sve poslanike, sve šefove poslaničkih grupa da reaguju na ovakav neprimereni rečnik - poručila je Gojkovićeva i dodala da je osoba koja se „ne kopča na leđa“.

Potvrđena ostavka Jankovića

Inače, poslanici opozicije su juče negodovali što je u poslednja dva dana uvedena nova mera - nema više poseta građana poslanicima u Skupštini. Boško Obradović iz Dveri kazao je da gosti mogu da im dođu samo ako to odobri Gojkovićeva, pa je pitao da li je to Dom Narodne skupštine ili kuća Maje Gojković. On je kazao da Gojkovićeva u svojoj privatnoj kući može da ograničava posete, ali da u Skupštini nema pravo da ograničava posete onoga ko je došao u njihov poslanički klub.U Skupštini je juče završeno glasanje o međunarodnim sporazumima i protokolima, a usvojena je i ostavka Saše Jankovića, sada bivšeg zaštitnika građana. Nakon toga je usvojen dnevni red i počela je nova sednica.

PaparacoŽivković ne zna za pešačkiNarodni poslanik Zoran Živković u Skupštini neretko govori o tome kako svi moraju da poštuju zakone, ali je upravo on prekjuče prekršio propise prelazeći ulicu van pešačkog prelaza. Reporter Kurira fotografisao ga je nadomak Skupštine u trenutku dok prelazi preko Bulevara kralja Aleksandra, i to preko obe strane ulice, a uopšte nije mario ni za policajce koji su se nalazili u blizini. On je napravio toliku pometnju da su automobili zastali nasred ulice kako bi prošao.

Opa, batoPolicija „opkolila“ SkupštinuZoran Živković, čiju je Novu stranku pojačala bivša poslanica LSV Marinika Tepić, rekao je juče da je, uz zabranu poseta građana Skupštini, pojačano i prisustvo policije u civilu oko parlamenta. Kako je kazao, to je verovatno zato što je neke učesnike protesta pozvao da dođu da prate sednicu Skupštine.- Ispred i iza zgrade imate policijska vozila, čak sprečavaju i ulaz vozila koja nemaju odobrenje, pojačano je prisustvo službenika policije koji su u civilu. Nisu oni krivi, neko je njima to naredio - rekao je Živković.

Katarina Blagović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

"Da se ne lažemo" o protestima Ko smenjuje predsednicu Skupštine?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track