Najnovije vesti

PRIŠTINSKI MEDIJI NAJAVLJUJU: Haradinaj kandidat kosovske opozicije na vanrednim izborima?
Foto: Fonet/ap

Ratni zločinac

PRIŠTINSKI MEDIJI NAJAVLJUJU: Haradinaj kandidat kosovske opozicije na vanrednim izborima?

Politika

PRIŠTINA - Prištinski mediji su objavili da bi Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku tamošnjeg suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti za ratne zlocine nad civilnim stanovništvom na Kosovu, mogao da bude jedinstveni kandidat opozicije na vanrednim parlamentarnim izborima.

Kako prenosi kos sev.info, raspisivanje izbora 25. aprila ranije ove nedelje je najavio Klan Kosova, a oni bi, prema tvrdnji te televizije, mogli da budu održani 28. maja ili 4. juna. Haradinaja, lidera Alijanse za buducnost Kosova, 27. aprila u Kolmaru očekuje odluka francuskog suda o tome da li će biti oslobođen i vratiti se u Prištinu, ili će biti izručen Srbiji.

"Ubeđen sam da je trenutno najozbiljnija kandidatura, najsigurnija i najbolja, najbolja ponuda za današnjicu, gospodin Haradinaj, budući premijer Republike Kosova," rekao je predsednik Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj, najavljujući mogućnost da se Haradinaj kandiduje za jedinstvenog kandidata kosovske opozicije na, prema prištinskim medijima, sve izvesnijim izborima.

U izjavi za prištinski Ekspres, Ljimaj je objasnio da su sledeće dve nedelje ključne za to da li će na Kosovu biti vanrednih izbora. Navodi se da Inicijativa za Kosovo već od ponedeljka započinje zvanično sa sakupljanjem potpisa za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO KO SU UBIJENI SVEDOCI ZLOČINA OVK

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...